Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Priateľka prezradila DETAILY! Szabó Marčekovi po vražde Kuciaka nedôveroval: Ak bude stáť v ceste, zmizne

Pätica obvinených v prípade vraždy Jána a Martiny. Zobraziť galériu (5)
Pätica obvinených v prípade vraždy Jána a Martiny. (Zdroj: TASR/Martin Baumann, Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Výpoveď priateľky Tomáša Szabóa priniesla ďalšie odhalenie. Dôvera, ktorú medzi sebou mali Szabó a údajný strelec Miroslav Marček, sa naštrbila. Potvrdzujú to aj prepisy z komunikácie medzi Zoltánom Andruskóom a Szabóom, ktorému sa nepáčilo, že sa Marček zdôveruje s viacerými informáciámi svojej priateľke. Dokonca povedal, že ak mu bude stáť v ceste zmizne.

Bratranci Miroslav Marček a Tomáš Szabó majú blízko k zbraniam a okrem vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky a vraždy podnikateľa z Kollárova, čelia aj ďalším obvineniam. Podľa výpovede priateľky Tomáša Szabóa sa dôvera medzi bratrancami poriadne naštrbila. Informáciu priniesli tvnoviny.sk.

Tomáš Szabó
Zobraziť galériu (5)
Tomáš Szabó  (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Dôvera sa naštrbila

Ide o obdobie leta 2018. Marček podľa výpovede priateľky vnímal svojho bratranca ako vzor. Dôvera sa však postupne vytrácala. Szabóovi sa totiž nepáčilo, že sa Marček s viacerými vecami zdôveruje svojej priateľke. Potvrdili to aj prepisy z komunikácie medzi Zoltánom Andruskóom a Tomášom Szaboóm. „Minule som sa naštval na Mira, lebo „darček“ zobral hore ku babe, veľmi som mu vynadal,“ napísal Szabó Andruskóovi s tým, že sa bojí, aby jej darček neukázal a že sa musia porozprávať a trochu ho vystrašiť. 

Priateľka prezradila DETAILY! Szabó
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: reprofoto tvnoviny.sk)

Ak bude stáť v ceste, tak zmizne

Slovo „darček" znamenalo zbraň. „Mirovi sa všetko nemôže povedať... rozprával priateľke, že minule prepadol obchodo,“ písal ďalej Szabó. Podľa vyšetrovateľa sa Andruskó a Szabó obávali, že Marček priateľke prezradí niečo o vraždách. „Nemusí vedieť, že si zarábame aj takýmto spôsobom,“ odpísal Andruskó.

Priateľka prezradila DETAILY! Szabó
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: reprofoto tvnoviny.sk)

Slová Szabóovej partnerky potvrdzujú narušenie dôvery. Szabó jej v lete 2018 spomínal, že mu Marček stojí v ceste. No a ak v tom bude pokračovať, tak zmizne. Nepovedal jej však nič konkrétne a nehovoril ani o tom, že by mal z bratranca strach.

Andruskó, Kočner, Zsuzsová, Szabó a Marček sú obvinení v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky.
Zobraziť galériu (5)
Andruskó, Kočner, Zsuzsová, Szabó a Marček sú obvinení v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky.  (Zdroj: archív, topky, tasr)

Obom spolu s Alenou Zsuzsovou senát špecializovaného trestného súdu predĺžil väzbu. „Všetci traja zostávajú naďalej vo väzbe pri nezmenených dôvodoch väzby,“ povedal prokurátor. Podľa jeho slov naďalej pretrváva obava, že všetci obvinení môžu mariť trestné konanie, prípadne ovplyvňovať svedkov. Priblížil, že vo väzbe by tak mohli ostať ešte minimálne tri roky. Proti rozhodnutiu podali sťažnosť Zsuzsová aj Szabó, rozhodovať bude o nej Najvyšší súd SR.

Viac o téme: VraždaJán KuciakMiroslav MarčekTomáš Szabó
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu