Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Úžasná správa od vedcov: Do roka tu bude liek na rakovinu a má byť lacnejší ako iné liečby!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

IZRAEL - Tím izraelských vedcov zverejnil v denníku The Jerusalem Post informáciu o tom, že budúci rok pravdepodobne vyvinú liek proti rakovine. Princíp novej liečby vypracovala spoločnosť Accelerated Evolution Biotechnologies (AEB).

S veľmi optimistickou víziou, ktorá dáva nádej miliónom onkologických pacientov, prišli izraelskí odborníci. "Veríme, že v priebehu jedného roka ponúkneme kompletný liek proti rakovine," vyjadril sa výkonný riaditeľ firmy AEB Dan Aridor. Liečba podľa neho bude účinná už od prvého dňa, bude trvať niekoľko týždňov a nebude mať žiadne alebo len minimálne vedľajšie účinky. V porovnaní s väčšinou liečebných postupov bude vraj aj lacnejšia. 

Úžasná správa od vedcov:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Pri liečbe, ktorú Izraelčania nazvali MuTaTo, sa bude používať kombinácia peptidov zameraných na rakovinu a toxínu, ktorý špecificky usmrtí rakovinové bunky. "Ide o individuálnu liečbu, kedy  bude pacientom podávaná špeciálna zmes liekov podľa typu rakoviny," povedal doktor Morad. Spresnil, že spoločnosť ukončila svoje prvé experimentovanie na myšiach, ktoré inhibovali rast ľudských rakovinových buniek. Na zdravých bunkách hlodavcov sa pritom neprejavil žiadny vedľajší účinok. 

Hrozivá PREDPOVEĎ vedcov: Lieky prestanú účinkovať, do roku 2050 umrú milióny ľudí!

Morado je so svojimi kolegami eraz na začiatku klinických skúšok, ktoré by mali byť dokončené v priebehu niekoľkých rokov a následne by mohla byť táto metóda použitá na konkrétnom prípade. Mnohí však zostávajú skeptickí a myslia si, že to znie až príliš dobre. Podľa údajov Medzinárodnej agentúry pre výskum rakoviny pribudne ročne 18,1 milióna nových prípadov tohto ochorenia, ktoré je príčinou každého šiesteho úmrtia.  

Viac o téme: LiekRakovina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu