Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mocenský pakt Fico-Matovič pokračuje, tvrdí Tomáš Drucker

Dobrá voľba Zobraziť galériu (3)
Dobrá voľba (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Predseda strany Dobrá voľba a Umiernení Tomáš Drucker dnes upozornil, že v parlamente úspešne pokračuje mocensko-politický pakt medzi Robertom Ficom a Igorom Matovičom. Podľa neho je to cynický obchod dvoch ľudí, ktorí nemajú žiaden dobrý úmysel. “Bude nás všetkých stáť veľmi veľa,” varoval. Preto je nevyhnutné, aby vláda s tichou podporou Smeru čo najskôr skončila.

„Pakt Fico-Matovič znie neuveriteľne iba, kým počúvate, čo hovoria, ale nevšímate si, čo robia. Vyzývame demokratických politikov a političky, ale aj demokratické médiá: Prestaňte si všímať reči, všímajte si činy,” povedal Tomáš DruckerPodľa neho pakt funguje od jarného hlasovania parlamentu o vydaní Roberta Fica do vyšetrovacej väzby, ktoré neprešlo aj vďaka poslancom OĽaNO.

Dobrá voľba si myslí, že Matovič a Fico majú v parlamente mocenský pakt

Dobrá voľba si myslí, že Matovič a Fico majú v parlamente mocenský pakt (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

V lete zasa na oplátku predseda Smeru odmietol podporiť odvolávanie ministra Matoviča s odôvodnením, že nechce, aby SaS zostala vo vláde.To je samozrejme nezmysel, ale poslúžilo to Matovičovi, ktorý presne túto nezmyselnú konšpiráciu podporil,“ upozornil Tomáš Drucker. 

Tomáš Drucker
Zobraziť galériu (3)
Tomáš Drucker  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

A do tretice, tento týždeň to boli práve hlasy poslancov Smeru, ktoré menšinovej vláde pomohli otvoriť schôdzu Národnej rady SR. Predseda parlamentu Boris Kollár predtým zaradil návrhy Smeru bez hlasovania do programu. Matovič to komentoval slovami, že Fico dodrží sľub skôr ako Sulík.Ak niekto potreboval o pakte dôkaz, netreba počúvať, čo tí dvaja rozprávajú, ale sledovať, čo robia,“ dodal Tomáš Drucker.

Okamihom pravdy bude podľa člena predsedníctva strany Dobrá voľba a Umiernení Rada Baťa hlasovanie o nedôvere ministrovi financií. Podľa medializovaných informácií už SaS zozbieral dosť podpisov na mimoriadnu schôdzu. Opozícia v každej krajine by sa nevedela sa dočkať chvíle, keď môže odvolať de facto šéfa vlády, ministra financií a predsedu vládnej strany,“ zdôraznil Rado Baťo.

Rado Baťo
Zobraziť galériu (3)
Rado Baťo  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Podpredseda strany Dobrá voľba a Umiernení Alojz Hlina dodal, že strana robí čo môže, aby tento pakt Fico - Matovič nemohol konať tajne. „Aby neklamal ľudí rečami. Ale aby si ľudia všímali činy,“ povedal

Viac o téme: Alojz HlinaTomáš DruckerDobrá voľba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu