Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Policajti v Malackách zabránili katastrofe: Išlo doslova o minúty! Z uzamknutého auta vytiahli 8-mesačné dieťa

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images,)

BRATISLAVA – Obrovské šťastie v nešťastí. Tak by sa dala opísať situácia, ktorú musela zažiť mladá mamička. Tá sa totiž nevedela dostať k svojej niekoľkomesačnej dcérke po tom, ako si zabuchla kľúče od auta vo vozidle, ktoré sa uzamklo a náhradné nemala. Na pomoc jej prišli policajti, ktorí celú situáciu behom chvíle úspešne vyriešili.

Celé sa to udialo ešte v utorok 12. apríla v Malackách. Mladá mamička bola so svojou 8-mesačnou dcérou nakúpiť v jednom z miestnych nákupných stredísk. Po skončení nákupu svoju dcérku uložila bezpečne do autosedačky vo vozidle a šla k miestu vodiča, ale medzitým sa stalo niečo s čím nerátala. Kým obišla vozidlo, to sa samovoľne pravdepodobne elektronickou poruchou uzamklo a mladá mamička sa do vozidla nevedela nedostať, nakoľko si kľúče medzitým nechala pri svojej dcérke vo vozidle,“ informovala bratislavská polícia na sociálnej sieti.

 

VÝBORNÁ PRÁCA POLICAJTOV Z OKRESNÉHO DOPRAVNÉHO INŠPEKTORÁTU V MALACKÁCH👮 VYTIAHLI BABÄTKO Z UZAMKNUTÉHO AUTA👶 ✅Utorok...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Sunday, April 17, 2022

Keďže v tom čase boli vonku extrémne vysoké teploty a ortuť teplomera atakovala hranicu 20 stupňov Celzia, išlo doslova o minúty. Mladá mamička preto musela rýchlo konať a zavolala svojmu známemu, ktorý jej mal čo najrýchlejšie doniesť náhradné kľúče od auta. Avšak, čo „čert nechcel“, zmýlil sa a doniesol nesprávne kľúče.

Nezabudni na mňa v aute!
Zobraziť galériu (2)
Nezabudni na mňa v aute!  (Zdroj: FB/Polícia SR)

Preto rýchlo privolali hliadku polície, ktorá bola na mieste vo veľmi rýchlom čase, neváhala a rozbila na vozidle zadné okno, ktoré bolo za vodičom a tým sa dostali do vozidla, odomkli a malé bábätko vyslobodili,“ ozrejmili policajti. Na tento prípad upozornili aj z dôvodu, že čoskoro tu budú teplé letné dni, kedy sa stávajú rôzne katastrofické udalosti. Preto vyzývajú ľudí, aby boli opatrní a zodpovední. Stačí pár minút v horúcom počasí na to, aby sa organizmus dehydroval, čo môže mať vážne až fatálne následky, nakoľko v motorovom vozidle sa teplota enormne rýchlo zvyšuje,“ uzavreli.

Viac o téme: Polícia MalackyMamička s dcérkouZabuchnutie dveríZabuchnutie kľúčovZabránenie katastrofy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu