Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

S nahlásenými bombami sa v Bratislave roztrhlo vrece! Polícia prehľadávala školské zariadenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

BRATISLAVA - V posledných dňoch polícia prehľadávala niekoľko priestorov. Za všetko môže páchateľ alebo páchatelia, ktorí nahlasujú nástražný výbušný systém. Tentoraz si to odniesli školské zariadenia v Bratislave.

Počas uplynulých dní boli nástražné výbušné systémy nahlásené na viacerých miestach. Stalo sa tak napríklad aj v utorok počas pojednávania na Krajskom súde v Bratislave, senát ktorého rozhodoval o prípadnej väzbe pre obvineného Ľudovíta Makóa a Borisa Beňu. Aj v tomto prípade išlo o poplašnú správu. 

Rovnako nenašli výbušný systém ani počas pojednávania, na ktorom odsúdili predsedu Ľudovej strany Naše Slovensko Mariana Kotlebu, ktorého uznali vinného zo sympatizovania k extrémizmu. Aj vtedy polícia hodinu prehľadávala Justičný palác, bombu nakoniec nenašli. 

Dnes zase nástražný výbušný systém nahlásili vo viacerých školských zariadeniach v Bratislave. Jednou takou, ktorú prehľadávali bola aj súkromná škola Cambridge. Žiaci počas jej prehľadávania čakali v Horskom parku. 

archívne video

Na Krajskom súde v Bratislave, kde sa rozhoduje o väzbe pre Borisa Beňu a Ľudovíta Makóa, nahlásili bombu (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Môžem potvrdiť prijatie oznámenia o umiestnení údajného výbušného systému vo viacerých školských zariadeniach na území Bratislavy v priebehu dnešného dňa. Policajti uvedené oznámenie preverili, boli vykonané pyrotechnické prehliadky – tie skončili s negatívnym výsledkom," povedal pre Topky bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. 

Šírenie poplašnej správy je trestné

Podľa § 361 Trestného zákona 300/2005 kto úmyselne spôsobí nebezpečenstvo vážneho znepokojenia aspoň časti obyvateľstva nejakého miesta tým, že rozširuje poplašnú správu, ktorá je nepravdivá, alebo sa dopustí iného obdobného konania spôsobilého vyvolať také nebezpečenstvo, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.

Kto správu alebo iné obdobné konanie uvedené v odseku 1, hoci vie, že sú nepravdivé a môžu vyvolať opatrenie vedúce k nebezpečenstvu vážneho znepokojenia aspoň časti obyvateľstva nejakého miesta, oznámi právnickej osobe alebo Policajnému zboru alebo inému štátnemu orgánu alebo hromadnému informačnému prostriedku, potrestá sa odňatím slobody na jeden rok až päť rokov. 

Viac o téme: BombaPolícia Poplašná správa%skola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu