Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Internetom sa šíri "naháňačka" vodiča s danielom: „Choď do p**e,... budú z teba klobásky"

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook/Garage Slovakia)

BRATISLAVA – Zrejme všetci vodiči sa zhodnú v tom, že stretnúť na ceste divú zver, ešte k tomu v noci, nie je nič príjemné a nezriedka majú takéto strety fatálne následky. Skúsenosť s tým má aj slovenský vodič, ktorý sa však našťastie so zvieraťom nezrazil, no zato si odniesol iný zážitok. Upozorňujeme, že video obsahuje vulgarizmy a nie je vhodné pre deti a citlivé povahy.

Na videu, ktoré už niekoľko dní koluje na internete, je na začiatku zachytená nočná jazda autom po ceste, ktorá je obklopená z jednej aj druhej strane stromami. Hlavnou "hviezdou" videa je však zviera, podľa šoféra daniel, ktorý po celý čas beží pred autom. To vodičovi znemožňuje rýchlejšiu jazdu a vzhľadom na to, že zviera beží stredom cesty, nemôže ho ani predbehnúť, čo mu zjavne radosť nerobí. Najavo to dáva aj svojím slovníkom. „Choď do p**e, ty k***t sku**ý vyj**ný,“ počuť na zázname, ktorý je zhotovený priamo z auta.

Upozorňujeme, že video obsahuje vulgarizmy

Podobných vyjadrení na adresu daniela zaznie ešte niekoľko. Vodič dokonca aj ocení rýchlosť, akou zviera pred ním beží, na tachometri mu totiž ukazuje približne 30 až35 km/h. "Dobre beží. Kamarát, ty ešte aj schudneš…" odkázal zvieraťu.

VIDEO Internetom sa šíri
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Garage Slovakia)

Následne auto skúsil zastaviť aby zistil, či zviera nezmení smer a nezíde z cesty, avšak daniel bežal po ceste ďalej. Tá už smerovala do obce. Vodič sa tak zasa pomohol a nasledoval zviera, ktoré ešte stihol varovať, aby tam nešiel. „Nechoď tam, budú z teba klobásky," odkázal mu. Pohrozil mu tiež tým, že z neho budú klobásky. V diskusii, ktorú takto so zvieraťom počas jazdy vedie, mu tiež napríklad odkáže, že v obci nebýva a nemá tam trvalí pobyt. To však stále beží pred autom.

VIDEO Internetom sa šíri
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Garage Slovakia)

V momente, keď to už vyzerá, že sa ich cesty rozídu, si daniel na poslednú chvíľu svoj zámer uberať sa ďalej doprava rozmyslí a odbočí tam, kde ma namierené aj vodič auta – doľava. Ten sa už na správaní zvieraťa zreteľne zasmeje. "Naháňačka" končí až o pár metrov ďalej, keď sa zviera uhne viac ku kraju cesty a šofér ho môže predbehnúť.

VIDEO Internetom sa šíri
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Garage Slovakia)

Video zverejnené na sociálnej sieti takmer ihneď vzbudil veľký záujem. Zatiaľ, čo jedna skupina sa na tejto ceste zasmiala, iná správanie vodiča odsudzuje a zároveň ho za zverejnenie videozáznamu skritizovala.

Zviera bolo evidentne vyplašené

Štátna ochrana prírody upozornila, že raticová zver nepatrí do ich kompetencie, keďže sa nejedná o chráneného živočícha. "Samozrejme ale platí rovnaké pravidlo, že vodič mal zastať a nechať zviera prejsť, prípadne vypnúť svetlá, aby sa zviera zorientovalo. Reflektory a hluk motora ho zmiatol a evidentne bolo vyplašené," uviedli.

Navyše ho podľa nich vodič vozidla svojim nezodpovedným správaním zatlačil do intravilánu obývanej obce, čím ho ohrozil na živote pre vyššiu pravdepodobnosť stretu s inými vozidlami.

Viac o téme: VideoJazda AutoDaniel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu