Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zábery, z ktorých mrazí: VIDEO Muž schytal zásah počas protestov, v krku mal DIERU!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA – Dráma, krik a okamihy hrôzy. Počas stredajšieho protestného zhromaždenia v hlavnom meste sa skupina ľudí stala svedkom incidentu, pri ktorom tuhne krv v žilách. Muž skončil doslova s dierou v krku. Chvíle nasledujúce iba pár sekúnd potom, ako utŕžil hrozivo vyzerajúce zranenie, zachytili na video. Upozorňujeme, že zábery nie sú vhodné pre maloletých a citlivé povahy.

Na záberoch, ktoré portálu Topky.sk zaslal do redakcie čitateľ, je vidieť dav nespokojných ľudí. Medzi nimi si razia cestu ozbrojení muži v uniformách, ktorí si pomáhajú aj streľbou, pravdepodobne gumových projektilmi.

Následne je vidieť, ako jeden takýto projektil vystrelený z bezprostrednej blízkosti zasiahne do krku muža, ktorý kráčal v dave. Ten sa po utŕžení rany zapotáca. V tom okamihu je počuť ženu, ktorá sa ho pýta, či je v poriadku a chce jeho zranenie vidieť. Následne vypukne panika a žena sa rozkričí, že zranený muž „má dieru v krku."  

Muž skončil počas protestov s dierou v krku (Zdroj: Tip čiateľa)

Záchranári počas stredajších protestných zhromaždení ošetrili spolu tri osoby, ženu a dvoch mužov. Hovorkyňa záchranárov Alena Krčová pre Topky.sk potvrdila, že v jednom prípade išlo o poranenie krku. "Žena utrpela úraz hlavy, bola prevezená do nemocnice. Jeden z mužov mal taktiež poranenú hlavu, bol ošetrený na stanici PZ SR. Prevoz do nemocnice odmietol. Druhý muž mal poranený krk, záchranári ho transportovali do nemocnice," priblížila.

S otázkou týkajúcou sa zásahu a jeho primeranosti sme sa obrátili aj políciu. Ako pre Topky.sk uviedol hovorca bratislavskej krajskej polície Michal Szeiff, videom sa v súčasnosti už zaoberá Odbor kontroly Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Účastníci počas protestu proti
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Jana Birošová)

Demonštrovalo sa na viacerých miestach

Protestné zhromaždenia sa v stredu popoludní v Bratislave konali pri príležitosti Dňa Ústavy. Nespokojní demonštranti vyšli do ulíc, aby vyjadrili svoj nesúhlas s politickým vedením ale aj opatreniami, ktoré boli prijaté v snahe zamedziť šíreniu koronavírusu či očkovaniu. Protestovalo sa pred Národnou radou, na Námestí Slobody, ktoré sa nachádza pred Úradom vlády či na Hodžovom námestí pred Prezidentským palácom.

Situácia sa počas dňa niekoľkokrát vyostrila a polícia celkovo zadržala 12 ľudí. Dôvodom boli priestupky proti verejnému poriadku, neuposlúchnutie výzvy verejného činiteľa blokovanie dopravy či podozrenie z trestného činu útoku na verejného činiteľa.

Protestovalo sa aj v Košiciach. V metropole východu musela polícia riešiť dva incidenty.

Viac o téme: ProtestZranenieKrkZhromaždenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu