Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KDH vyzýva premiéra: Dozor nad vyšetrovaním podozrenia z úplatku pre Mikulca by mala prebrať GP!

Milan Majerský
Milan Majerský (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Dozor nad vyšetrovaním podozrenia z úplatku pre ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) musí podľa mimoparlamentného KDH bezodkladne prejsť do rúk generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Šéfa Generálnej prokuratúry (GP) SR by mal o to požiadať premiér, vyzval predseda hnutia Milan Majerský. Informovala o tom hovorkyňa hnutia Lenka Halamová.

Hovorkyňa predsedu vlády Ľubica Janíková v reakcii uviedla, že vláda Eduarda Hegera (OĽaNO) nijako nezasahuje do práce orgánov činných v trestnom konaní. "Je plne v ich kompetencii, aby v súlade so zákonmi Slovenskej republiky odhaľovali trestnú činnosť a to bez ohľadu na to, či ju páchajú predstavitelia dnešnej opozície alebo koalície. Zákon platí pre všetkých rovnako," skonštatovala.


VIDEO Mikulec reaguje na nahrávku Zuriana a Imreczeho: Žiadny úplatok som nezobral, zo záznamu to nevyplýva


Výzva premiérovi

KDH pristúpilo k výzve premiérovi v súvislosti s medializovanou nahrávkou údajného rozhovoru o úplatku pre ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) medzi bývalým riaditeľom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislavom Zurianom a exriaditeľom finančnej správy a stíhaným Františkom Imreczem. 

VIDEO Mikulec sa vyjadril k zverejnenej nahrávke medzi exšéfom NAKA Zurianom a bývalým riaditeľom finančnej správy Imreczem

Mikulec sa vyjadril k zverejnenej nahrávke medzi exšéfom NAKA Zurianom a bývalým riaditeľom finančnej správy Imreczem (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Zodpovednosť za riadenie a stav Slovenska je z pozície ministra vnútra natoľko zásadná, že akékoľvek podozrenia z trestného činu musia byť vyšetrené tak, aby závery nevzbudzovali žiadne pochybnosti a musí k nim dôjsť v čo najkratšom čase,” uviedol predseda KDH. Rovnaký postup vyšetrovania, teda s dozorovaním v rukách GP, by sa podľa Majerského mal stať samozrejmým pri každom podozrení z vážneho trestného činu v prípade všetkých najvyšších štátnych predstaviteľov.

Nahrávku týkajúcu sa osoby ministra vnútra zverejnil týždenník Plus 7 dní minulý týždeň. Úplatok mal byť podľa Františka Imreczeho odovzdaný za získanie kontraktu pre spoločnosť SAP Slovensko, ktorú vtedy zastupoval. Malo to byť v čase, keď bol Mikulec riaditeľom Vojenskej spravodajskej služby. Mikulec odmieta, že by zobral počas svojho pôsobenia vo vojenskej tajnej službe úplatok.

Viac o téme: DozorúplatokVyšetrovanieGPKDHRoman Mikulec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu