Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ochutnal Matovič v pléne vlastnú medicínku? Po striekačkách, transparentoch či megafónoch skončil sám potupený!

Matovič má v parlamente už za sebou viacero incidentov, no včera bol obeťou on. Zobraziť galériu (9)
Matovič má v parlamente už za sebou viacero incidentov, no včera bol obeťou on. (Zdroj: Topky/Maarty, SITA/Jozef Jakubčo, Marián Peiger, Facebook/Milan Mazurek - Republika)

BRATISLAVA - Včera mal vicepremiér a minister financií Igor Matovič (OĽaNO) pomerne "mokrý" večer, keď sa v parlamente po jeho vystúpení strhla vlna nespokojnosti zo strany nezaradeného poslanca a odídenca od kotlebovcov Miroslava Suju. Ten v návale zlosti naňho vylial pohár s vodou, až si niektorí priam zaspomínali na sviatky Veľkej noci. Matovič zostal poriadne zaskočený, no po rokoch, čo podobné incidenty mal na konte on sám by nemal byť až tak prekvapený. Pravdepodobne totiž ochutnal vlastnú opozičnú medicínu.

VIDEO Roztržka v parlamente medzi Matovičom a Sujom:

Poslanec Miroslav Suja oblial v parlamente ministra financií Igora Matoviča (Zdroj: Facebook/Miroslav Suja - Poslanec NR SR)

Parlamentná kultúra na spôsob Matoviča začala už v roku 2012

Všetko sa to začínalo točiť ešte v septembri 2012, keď ešte ako opozičný poslanec Matovič vysypal vtedy ešte poslancovi za SaS Martinovi Poliačikovi na hlavy injekčné striekačky. Nepáčilo sa mu totiž, že Poliačik sa priznal k užívaniu tvrdých drog a čistý heroín v rozprave špecifikoval ako menej škodlivý.

Ochutnal Matovič v pléne
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA/Marián Peiger)


Dráma v parlamente: VIDEO Poslanec napadol Matoviča, minister dostal studenú sprchu


Transparenty a billboardy

Ešte predtým však Matovič spolu s Helenou Mezenskou či už terajším trnavským županom Jozefom Viskupičom presadili v parlamente kritiku cez transparenty a billboardy. Príkladom je aj schôdza, kde sa začala riešiť slávna kauza SPP.

Ochutnal Matovič v pléne
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA/Jozef Jakubčo)

Facka od Belousovovej

Z tohto obdobia je aj pamätný incident s vtedajšou prvou dámou SNS Annou Belosovovou, ktorá Matovičovi po tom, ako ju nazval vo svojich novinách "Ančou" mu uštedrila jednu "vzduchom chladenú". Následne tento incident popísal aj novinárom. "Odrazu fuk! A už to bolo. No taku výchovnú som dostal," povedal vtedy na kamery Matovič. Belousovová sa nepriamo k tomuto tiež priznala s tým, že ak niekto nevie, ako sa má správať k dáme, tak mu to ukáže on a po svojom.

Ochutnal Matovič v pléne
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: TASR - Vladimír Benko)

Keby mu náhodou zrušili slovo pri pulte, aj vtedy sa vynašiel

Matovič tiež ako "novinku" v parlamentnej kultúre presadil rozpravu cez megafón, ktorý namieril na poslancov, zrejme pre prípad, že by mu vedúci schôdze zrušil hlavné slovo pri mikrofóne, ktoré vypol.

Ochutnal Matovič v pléne
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

Bitka o maketu Fica

Pokračujeme však aj rokom 2013, kedy predseda OĽaNO zašiel ešte ďalej a na schôdzu si priniesol papierovú maketu predsedu Smeru-SD Roberta Fica, vtedajšieho premiéra, na ktorej bolo napísané "Daroval Slovensko zbohatlíkom".

Ochutnal Matovič v pléne
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA/Jozef Jakubčo)

Netrvalo však dlho a strhla sa mela, keď sa o maketu začal Matovič biť s vtedy vládnymi poslancami zo Smeru. Tých vtedy upodozrieval, že z nich cíti alkohol.

Ochutnal Matovič v pléne
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA/Jozef Jakubčo)

Prišlo to aj tesne pred jeho vládnutím 

Keď už sme pri tom alkohole, Matovič si už síce graficky nekvalitnejší, ale predsa transparent neodpustil ani na parlamentnej schôdzi v januári 2020, teda tesne pred nástupom jeho vlády, keď vtedajšieho predsedu parlamentu Andreja Danka (SNS) obvinil, že požil alkohol.

Ochutnal Matovič v pléne
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Slávna tlačovka Smeru

Keď už sme tesne pred obdobím novej vlády, nemôžeme zabudnúť ani na október 2019, kedy predseda OĽaNO nečakane prišiel na tlačový brífing vládneho Smeru. Tam tiež stavil na transparent, kde citoval údajne slová predsedu Smeru o tom, že "Flašík vybral 250 miliónov na stranu a 80 si dodatočne nechal".  

Igor Matovič vtrhol na tlačovú konferenciu Smeru s vizuálnou pomôckou

Vlastná medicína na vlastnom obleku a tvári

Zdá sa ale, že keď už je Matovič vo vláde, bude musieť podobné výstupy znášať aj od terajších opozičných poslancov tak, ako sa to odohralo včera. Pred samotným obliatím Matoviča sa z úst poslancov ozývali slová ako "špinavec" či "farizej" a až potom to prišlo. Nezaradený exkotlebovec Suja neváhal a pohár s vodou, ktorý mal na pulte šplechol šéfovi finančného rezortu rovno do tváre. "Takúto studenú sprchu dávate všetkým občanom SR!" odkázal Suja Matovičovi.

Ochutnal Matovič v pléne
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Facebook/Milan Mazurek - Republika)

Viac o téme: TransparentyIncidentyStriekačkyIgor MatovičMiroslav SujaParlamentOliatie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu