Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

KORONAVÍRUS nervózny expremiér reaguje na fiasko so Sputnikom: Aby ste sa na jeseň nečudovali, hlupáci...

Matovič počas príchodu Sputnika V na Slovensko. Zobraziť galériu (2)
Matovič počas príchodu Sputnika V na Slovensko. (Zdroj: SITA/Marek Lukáč)

BRATISLAVA - Expremiér Igor Matovič (OĽaNO) je už tematicky úzko spätý s nákupom ruskej vakcíny proti koronavírusu Sputnik V z marca tohto roka. Bol to on, kto na letisku spolu s exministrom zdravotníctva Marekom Krajčím stál a ohlasoval príchod ďalších zásielok vakcíny. Teraz, keď už je čakáreň otvorená aj pre túto vakcínu, je v nej na prvý pohľad až podozrivo málo ľudí. Matovič ale nezúfa a po vyhlásení, že ide o "obrovský úspech" napísal aj status.

"Po obrovskej trojmesačnej kampani proti Sputniku je to obrovský úspech," zhodnotil včera vo vyhlásení minister financií Matovič počet čakateľov na Sputnik, pričom ten včera len tak-tak presiahol počet 4-tisíc ľudí.

Igor Matovič nevie zaručiť výhodnosť zmluvy o Sputniku. Diplomatov vynechal zámerne (Zdroj: Ján Zemiar, Maarty)

Na začiatku ich odsudzovali, teraz sa hlupáci čudujú, myslí si vicepremiér

Matovič ale týmto vyhlásením neskončil a pokračoval statusom. Ten v príspevku opisuje skupinu ľudí, ktorí sa boli ochotní očkovať len a výhradne Sputnikom. "Na začiatku odsudzovali tých, ktorí sa očkovať odmietali ísť. Považovali ich pomaly za menejcennú rasu. Keď sme najmä pre týchto ľudí s Marekom Krajčím doviezli z Ruska Sputnik, lebo o inej vakcíne odmietali čo i len uvažovať, spustili s krvavými očami trojmesačnú podlú propagandu proti nemu," tvrdí expremiér a líder OĽaNO.

Za nízkym počtom vidí totiž antikampaň ktorú proti Sputniku "oni" spustili. "Teraz sa, hlupáci, čudujú, že prečo sa zrazu tí, ktorými od začiatku pohŕdali, akosi do očkovania Sputnikom nehrnú ... a na jeseň budú (možno) banovať, že miesto toho, aby sa tešili, tak obmedzene konali," pripomína Matovič, ktorý sa obáva príchodu ďalšej vlny s príchodom tretieho ročného obdobia.

KORONAVÍRUS nervózny expremiér reaguje
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovic)

Viac o téme: Igor MatovičKoronavírusSputnik V
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu