Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hlinova budúcnosť v KDH je neistá: Rozsiahly status o konzervatívcoch, sľúbil som vernosť manželke, nie strane!

Alojz Hlina Zobraziť galériu (3)
Alojz Hlina (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Zdá sa, že tu rok po voľbách opäť máme lavínu odchodov a politických prestupov. Tento trend zrejme čoskoro naplní aj ďalší známy človek z politiky Alojz Hlina, ktorý stál na čele Kresťanskodemokratického hnutia. Po odchode z tohto postu však začal mať voči vedeniu KDH ďalšie a ďalšie výhrady, až nakoniec v týchto dňoch zrejme vybublali a Hlina už otvorene pripúšťa odchod!

Námestie v Bratislave zaplnili jablká: Odkaz pre Kollára, Hlina žiada jeho odvolanie (Zdroj: Topky:Maarty)

Hlina o svojej zrejme už nie dlhej budúcnosti v KDH píše na sociálnej sieti v poslednom statuse. "Niekedy jednoducho príde ten čas, keď musíte urobiť rozhodnutie. Bol som, som a aj budem konzervatívec. Konzervativizmus na Slovensku sa teraz, žiaľ, stáva prostredníctvom mnohých politických uskupení teritóriom ľudí, ktorí častokrát v živote nič nedokázali a jediná možnosť pre nich, kde sa dá prežiť, či dokonca uspieť, je konzervatívna politika," priznáva hneď v úvode politik a známy podnikateľ v oblasti gastronómie.

Hlinova budúcnosť v KDH
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Takto sa konzervatívna politika nerobí

Hlinovi prekáža spôsob a forma, do akej sa dostala dnešná konzervatívna politika. "Dnes v nej častokrát len stačí v určitých intervaloch zakričať, že ste proti potratom a so sladkým či menej sladkým úsmevom nenávidieť odlišnosť. Farizejstvo, pokrytectvo sú základné ingrediencie. A do tohto "koktailu" sa teraz ešte priam v smrteľných dávkach primiešava populizmus," myslí si Hlina. Konzervativizmus podľa neho nie je Kotleba, Mazurek, Kollár, Vašečka, Záborská, Kuffa, či Matovič.  "Toto si konzervativizmus nezaslúži, aby bol takto vnímaný," dodal. 

Problémy aj v strane

Tu však jeho odôvodnenie odchodu nekončí. "Žiaľ, musím aj spomenúť, že som ľudsky sklamaný z niektorých ľudí v KDH, prekvapený krutosťou niektorých zo spoločenstva. Naozaj rozmýšľam, čo také smrteľne hriešne som urobil, že po voľbách došlo k takému obratu," priznal po niekoľkých mesiacoch od volebnej porážky Hlina. KDH si podľa neho  vyberá cestu spolupráce s ľuďmi, ktorí namiesto poďakovania, že im KDH pomohlo byť dvadsať rokov v parlamete, hystericky vykrikovali po dedinských rozhlasoch. Narážal tým zrejme na spot Anny Záborskej pred voľbami. "Ak KDH ide spolupracovať, či spájať sa s ľuďmi ako R. Vašečka, A.Záborská a s ďalšími "konzervatívcami", tak tam veru nie je miesto pre mňa," pridal ďalší dôvod Hlina.

Alojz Hlina
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Alexandra Čunderlíková)

Sľúbil som vernosť manželke, nie strane

"KDH som venoval štyri roky života. Keď niečo robím, robím to poriadne. Tie štyri roky som bol predsedom 7/24. Je mi ľúto, že to takto dopadlo. Vedenie strany sa uberá smerom, ktorým sa uberá, je to ich zodpovednosť a mne to zostáva rešpektovať. Sľuboval som vernosť manželke, nie strane. Byť za každú cenu v spoločensve, v ktorom Vás nechcú, mi príde ponižujúce," uzavrel.

Viac o téme: OdchodBudúcnosťStatusKDHAlojz Hlina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu