Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Hlinovi po daňovej reforme a ohlásenej lotérii vybuchli nervy: Matovič je úplný kolotočár!

Hlina nazval Matoviča kolotočárom.
Hlina nazval Matoviča kolotočárom. (Zdroj: Topky, Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Tak toto už zašlo priďaleko. Bývalý predseda KDH Alojz Hlina sa už zrejme nedokázal prizerať tomu, čo sa deje v oblasti nastolenia novej daňovo-odvodovej reformy, ktorú avizovalo už skôr ministerstvo financií na čele s Igorom Matovičom (OĽaNO). Matovič však oznámil, že tá je v spánkovom režime a radšej tému otočil na novú očkovaciu lotériu.

Hlinovi zrejme už došli pomenovania na bývalého politického partnera, s ktorým dokonca kedysi pôsobil v OĽaNO a Matoviča nazval "kolotočárom". "Tak namiesto daňovo-odvodovej reformy tu máme kolotočársku atrakciu. Matovič z nás ide urobiť couch potatoes - ktorí budú v nedeľu sedieť pred televízorom a pozerať tú jeho "Matovičovu lotériu" a čakať na svoje životné šťastie, či ich vylosujú," znervózňuje sa Hlina.

Je to absolútna drzosť

Podľa bývalého predsedu kresťanských demokratov a presvedčeného "antipopulistu" vraj Matoviča v slovenskej politike nič nevystihuje lepšie ako to, že namiesto "bombasticky ohlasovanej daňovo-odvodovej reformy ohlásil štátom organizovanú maškarádu vo verejnoprávnej televízii". "Poznáte, čo je absolútna drzosť?  Niekto vykoná potrebu pred Vašimi dverami a ešte Vám zazvoní a so sladkým úsmevom si vypýta papier. Alebo ináč: ten, ktorý zapálil polovicu dediny a o týždeň neskôr vykrikoval na námestí, že ponúka hasiace prístroje. Takto nejako mi pripadá Matovič," ostro zaútočil na Matoviča.

Archívne video

Minister financií Matovič o prvých výsledkoch očkovacej lotérie, zaregistrovalo sa 160-tisíc ľudí (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Nitku nenechal suchú ani na svojom úhlavnom politickom protivníkovi

Alojz Hlina sa dokonca vytočil až tak, že si to sčasti zlízol aj Matovičov koaličný partner a líder Sme rodina. "Kolotočárska atrakcia v nedeľu večer ma z neho urobiť človeka "ktorý dáva... ". Ako ten dobrý Boris, jeho najlepší kamarát, ktorý tiež rozdáva," neodpustil si Hlina poznámku.


KORONAVÍRUS Očkovacia lotéria sa blíži: DETAILY večernej relácie zo žrebovania, predstavili už aj moderátorov!


Matoviča pritom už dlhodobo kritizuje za praktizovanie populizmu v slovenskej politike a jeho ďalšiemu rastu. "Orgie populizmu na Slovensku sa stupňujú a neviem ako to prežijeme. Matovič si dá záležať, aby to bola jeho - Matovičova lotéria, jeho poplatok za sprostredkovanie a z toho plynúci jeho budúci voliči," dodal Hlina.

Viac o téme: OpatreniaLotériaKritikaIgor MatovičAlojz Hlina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu