Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kotleba sa pustil do policajtov, ktorí zadržali Krupu pri incidente na hraniciach: Zranili ho

Peter Krupa Zobraziť galériu (4)
Peter Krupa (Zdroj: FB/Pikantné správy)

BANSKÁ BYSTRICA – Poslanec Národnej rady (NR) SR Peter Krupa (ĽSNS) a člen strany Marcel Urban boli v utorok (6. 7.) na slovensko-českej hranici Horné Srnie zadržaní protizákonne. Oboch napadli policajti a pri útoku utrpel Krupa pomliaždeninu ruky, ktorú mu ošetrili v trenčianskej nemocnici. Konštatoval to v stredu na tlačovej besede v Banskej Bystrici predseda ĽSNS Marian Kotleba.

Ako zdôraznil, zadržanie prebiehalo v rozpore so zákonom. Tvrdí, že Krupu a Urbana polícia bezdôvodne zadržiavala vyše päť hodín, boli v putách a napokon ich prepustili bez obvinenia. "Kotlebovci" v súčasnosti zhromažďujú videozáznamy, ktoré majú dokázať, čo sa dialo na zatarasenom hraničnom priechode.

„Pre uzavretý priechod musia ľudia cestovať za prácou a rodinou okľukami aj 150 kilometrov. Nedošlo len k zahataniu štátnej cesty, ale aj obecnej, o čom nevedel ani starosta. Vzplanul spravodlivý hnev, obecná cesta vedie k obydliam ľudí, nemali sa ako dostať k svojim domom. Nahnevaní občania chceli svojpomocne odpratať zátarasy a v tomto úsilí, v žiadnom inom, im pomáhal poslanec NR SR a člen našej strany bez toho, aby sa dialo niečo protiprávne, aby oni napadli políciu,“ uviedol Kotleba.

Podľa podpredsedu mandátového a imunitného výboru NR SR Rastislava Schlosára (ĽSNS) bola hrubo pošliapaná ústava. Tvrdí, že polícia neinformovala predsedníčku výboru o zadržaní poslanca a v stredu chce podať v tejto súvislosti trestné oznámenie.

Polícia v utorok (6. 7.) informovala, že poslanca NR SR zadržala po tom, čo počas protestu na hraničnom priechode Horné Srnie v Trenčianskom okrese napadol policajta. Ten mal utrpieť drobné poranenie ruky. Policajný šéf Peter Kovařík požiadal v tejto súvislosti verejnosť, aby rešpektovala pokyny policajtov a nevyvolávala zbytočné roztržky. Na viacerých hraničných priechodoch sa protestovalo proti novým podmienkam prechodu cez hranice a uzavretiu niektorých hraničných priechodov.

Zadržanie Petra Krupu na hraniciach (Zdroj: FB/Imrich Hiľovský)

Poslanca Petra Krupu po výsluchu prepustili, polícia začala trestné stíhanie

V súvislosti s utorňajším (6. 7.) incidentom na slovensko-českej hranici Horné Srnie, pri ktorom mal poslanec Národnej rady (NR) SR Peter Krupa (ĽSNS) napadnúť policajta, začala polícia trestné stíhanie vo veci prečinu útoku na verejného činiteľa. Zadržaný poslanec bol po výsluchu prepustený. Uviedla vedúca oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ) v Trenčíne Danka Adámiková.

"Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Trenčíne začal trestné stíhanie vo veci prečinu útoku na verejného činiteľa. Poslanec bol po výsluchu zo zadržania prepustený," priblížila Adámiková. Pre prebiehajúce vyšetrovanie polícia bližšie informácie v súčasnosti neposkytuje.
 

Viac o téme: ZadržaniePolícia Marián KotlebaĽSNSPeter Krúpa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu