Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Národná rada bola opäť nebola uznášaniaschopná: Blanár hovorí o neúcte, Kollár sa ospravedlnil

Boris Kollár
Boris Kollár (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Národná rada (NR) SR mala počas dňa opäť problém s nedostatkom poslancov. Pri hlasovaní o informácii z výboru o nastúpení náhradníkov nebol parlament uznášaniaschopný. Chýbali koaliční aj opoziční poslanci. Opozícia sa však neprezentovala, aby ukázala neuznášaniaschopnosť koalície.

Tá má pritom väčšinu kresiel v parlamente. Až po ospravedlnení sa zo strany vedenia parlamentu sa prezentovali aj opozičníci a rokovanie mohlo pokračovať. Predseda snemovne Boris Kollár (Sme rodina) zdôraznil, že sa takéto situácie nesmú opakovať. Priznal, že neúčasť poslancov je problém a je to aj zodpovednosťou koalície. "Chcem sa ospravedlniť tomuto plénu a hlavne opozícii za to, že sme neboli schopní tu byť v plnom počte alebo aspoň v počte 76," povedal Kollár. Zároveň ocenil, že sa pri riešení vládnej krízy napokon dohodli na zotrvaní v štvorkoalícii, lebo v trojkoalícii by to nezvládli.

Podpredseda parlamentu a opozičného Smeru-SD Juraj Blanár kritizoval koaličných poslancov. "Neprišli prejaviť ani základnú elementárnu úctu vlastným poslancom, ktorí majú skladať sľub," podotkol. Poukázal aj na to, že o 14.00 h bola naplánovaná i diskusia k predlžovaniu núdzového stavu. Ocenil však ospravedlnenie sa podpredsedu parlamentu Juraja Šeligu (Za ľudí) a šéfa snemovne Kollára, ako aj to, že si priznali vinu na strane koalície.

Viac o téme: NR SRBoris KollárJuraj BlanárUznášaniaschopnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu