Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Sebavedomý Matovič v statuse: Nedovolím, aby sa Sputnik vrátil do Ruska!

Igor Matovič Zobraziť galériu (2)
Igor Matovič (Zdroj: SITA/Marek Lukáč)

BRATISLAVA/TRNAVA - Nebolo to tak dávno, čo sa premiér Igor Matovič spolu s ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím (OĽaNO) postavil v Košiciach pred lietadlo s nákladom ruskej vakcíny Sputnik V a nadšene oznamoval stovky tisíc kusov, ktoré prišli a prídu na Slovensko. Po masívnej kritike a koaličnej kríze nachvíľu otočil a pohrozil, že zmluvu môže v momente stopnúť. Zdá sa ale, že tento vlak už odišiel a premiér nakoniec zotrval na svojom.

V poslednom piatkovom statuse totiž oznámil, že žiadny Sputnik naspäť do Ruska nepošle. "To bolo kriku ... za 2 milióny vakcín, ktoré zachrania tisícky životov! “Hybridná vojna Ruska”, “Geopolitická zbraň Ruska”, “Putinov poskok” a všetky možné bludy o “Sieni hanby” ... a keď sa Rusi ponúkli, že ho môžeme bez sankcií vrátiť ... zrazu ticho. Hrobové," komentuje so sarkazmom posledné dianie vo vláde premiér. Naráža tým aj na vyjadrenia ministra zahraničných vecí za SaS Ivana Korčoka.

KORONAVÍRUS Sebavedomý Matovič v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovic)

Sputnik by som do Ruska ani nepustil

Vzápätí ale oznamuje zásadnú vec. "Takže Sputnik do Ruska späť nepoletí a bude zachraňovať životy na Slovensku. A pravdu? A nikdy by som ho vrátiť ani nedovolil. Nikdy," uzavrel premiér v statuse svoju myšlienku. 

Matovič prosí Sulíka a Remišovú, aby odložili politikárčenie a nevyužívali Sputnik ako nástroj na rozbitie vlády (Zdroj: Úrad vlády SR)

Viac o téme: VakcínaRuskoIgor MatovičKoronavírusSputnik V
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu