Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

ŠOKUJÚCE ODHALENIE Kajúcnik Böhm mal doma arzenál zbraní! Policajti našli samopal aj brokovnicu

František Böhm sa zastrelil Zobraziť galériu (3)
František Böhm sa zastrelil (Zdroj: Ivan Mego)

PLAVECKÝ ŠTVRTOK - Exsiskár a kľúčový svedok v najväčších kauzách František Böhm spáchal v piatok pred polnocou samovraždu a jeho manželka skončila so strelným poranením v nemocnici. Muž zadržaný v rámci akcie BOŽIE MLYNY a obvinený zo spolupráce so zločineckou skupinou takáčovcov a z korupcie nevídaných rozmerov bol prepustený spoza mreží pre svedecké výpovede v najväčších ekonomických kauzách. Zaujímavosťou je, že Böhm mal napriek závažným obvineniam doma celý arzenál zbraní a to je podľa zákona o zbraniach a strelive zakázané.

Po piatkovej tragédii v dome v Plaveckom Štvrtku, kde František Böhm býval spolu so synom a manželkou, získali Topky.sk nové závažné informácie o tom, čo sa v haciende na Záhorí odohralo, aj o tom, čo policajti pri prehliadke domu objavili.

Böhmovo nebohé telo odnášajú z domu (Zdroj: Ivan Mego)

Streľba pred polnocou

Hlásenie o streľbe v dome v Plaveckom Štvrtku prijali policajti presne o 23:06. Páchateľ František Böhm mal krátkou guľovou zbraňou streliť do oblasti hrudníka svoju manželku a následne sa strelil do hlavy. Topky.sk zistili, že streľba sa odohrala v obývacej izbe domu. Obvinený exsiskár mal byť pod vplyvom alkoholu, keď vytiahol revolver ráže 9 milimetrov a pohrozil, že sa zastrelí. Manželka sa mu v tom pokúsila zabrániť, keď podľa zdrojov z prostredia polície padol výstrel, ktorý ju zasiahol do hrudníka. Böhm si potom priložil revolver na hlavu a zastrelil sa.

MIMORIADNE Kľúčový svedok proti Lučanskému je mŕtvy: VIDEO Streľba v dome!

V dome bol aj Böhmov 19-ročný syn, ktorý bol v čase streľby vo svojej izbe. Privolaní záchranári previezli Böhmovu manželku do nemocnice. Tá je aktuálne mimo ohrozenia života a komunikuje. Podľa informácií Topky.sk začali policajti v súvislosti so streľbou na manželku exsiskára vyšetrovanie vo veci vraždy v štádiu pokusu.

ŠOKUJÚCE ODHALENIE Kajúcnik Böhm
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

V dome našli samopal aj brokovnicu

Topky.sk tiež zistili, že policajti našli pri obhliadke miesta činu takmer desiatku zbraní. Okrem spomínaného revolvera našli v dome stíhaného exsiskára brokovnicu aj samopal vzor 58 a iné. Podľa našich informácií mal František Böhm všetky nájdené zbrane v legálnej držbe. No a práve táto informácia je skutočne šokujúca. Böhm bol totiž v septembri po akcii BOŽIE MLYNY obvinený pre závažné ekonomické trestné činy. Policajti navyše u neho robili počas akcie domovú prehliadku. Böhm bol v tom čase v Chorvátsku, odkiaľ sa vrátil na Slovensko, aby krátko po zadržaní začal spolupracovať s políciou a stal sa kľúčový svedok proti Milanovi Lučanskému.

TO JE ON! Exkluzívne video muža, ktorý usvedčoval Lučanského. Na NAKA prišiel bez prehliadky a zadným vchodom

Podľa zákona o zbraniach a strelive nemal mať František Böhm doma žiadnu legálne držanú zbraň. „Ak obvinený je držiteľom strelnej zbrane, tak táto má byť okamžite políciou zaistená (obvinený je povinný ju vydať) a má byť uložená na príslušnom policajnom útvare až do právoplatného rozhodnutia príslušným orgánom? Každý držiteľ strelnej zbrane musí spĺňať v zmysle zákona č. 190/2003 Z.z. o zbraniach a strelive § 19/ podmienky bezúhonnosti a spoľahlivosti. Je pravdou, že právna kvalifikácia zločinu, z ktorého bol František Böhm obvinený, nespochybňuje jeho bezúhonnosť v zmysle § 19 ods. 1, písm. a/, avšak podľa ods. 2, písm. f/ „za spoľahlivú osobu sa na účely tohto zákona nepovažuje ten, kto podľa zistení útvaru Policajného zboru nedáva záruku, že zbraň nezneužije,“ reaguje na informácie o držaní zbraní bývalý elitný vyšetrovateľ Jozef Šátek. Ten dodáva, že z tohto dôvodu mala byť príslušným policajtom Františkovi Böhmovi po vznesení obvinenia s najvyšším urýchlením strelná zbraň odňatá a uložená do úschovy.

František Böhm na NAKA
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Koláž)

Posledný výsluch

Ešte v pondelok reportér Topky.sk zachytil, ako vchádza František Böhm do budovy policajného prezídia na posledný výsluch v jeho živote. Obvinenému exsiskárovi, ktorý bol na slobode preto, že začal spolupracovať s políciou pri odhaľovaní závažných trestných činov bývalých policajných funkcionárov, príslušníkov SIS a iných vplyvných ľudí, sme položili otázky.

EXKLUZÍVNE VIDEO To je on! Korunný svedok proti Lučanskému prišiel na NAKA bez prehliadky a zadným vchodom (Zdroj: Ivan Mego)

Tie sa týkali bývalého šéfa Krajského súdu v Bratislave Richarda Molnára, ale aj svedectva proti Milanovi Lučanskému. Böhm na otázky nereagoval, no do budovy policajného prezídia vstúpil bez bezpečnostnej prehliadky.

Exsiskár usvedčoval okrem Lučanského aj bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Bol tiež svedkom v kauzách OČISTEC, JUDÁŠ či TEXASAN.

Viac o téme: SamovraždaNAKAJudášMilan LučanskýBožie mlynyOčistecFrantišek Böhm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu