Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Slávna herečka ako 16-ročná: Spoznáte v tejto žabke sexi Angeliku?

Michéle Mercier Zobraziť galériu (4)
Michéle Mercier

NICE - Preslávila sa úlohou neskrotnej Angeliky, no filmy nakrúcala už skôr. Ako 16-ročná sa Michèle Mercier objavila aj na filmovom festivale v Cannes. Vyzerala vtedy však ešte trochu inak.

Michèle Mercier sa narodila 1. januára 1939. Túžila byť baletkou, no raz vo filme, ktorý sa nakrúcal v jej rodnom Nice zaskakovala za chorú tanečnicu a svet filmu sa jej evidentne zapáčil. A tak začala pracovať na svojom druhom sne. A okamžite si svoje rodné meno Jocelyn zmenila na Michèle. 

Michèle Mercier ako 16-ročná na filmovom festivale
Zobraziť galériu (4)
Michèle Mercier ako 16-ročná na filmovom festivale  (Zdroj: Profimedia)

Nakrúcať začala už v druhej polovici 50. rokov, no naozaj slávnou sa stala až vďaka sérii filmov o Angelike. Prvý diel uzrel svetlo sveta v roku 1964. 

Takto išiel čas so slávnou Angelikou

Bohužiaľ, po rokoch herečka na svoju najslávnejšiu úlohu zanevrela. Všetci si ju totiž stotožnili s Angelikou a nielen zabudli na filmy, ktoré nakrútila predtým, ale režiséri sa ju báli obsadzovať do nových úloh, aby im svojím imidžom nezničila ich umelecký zámer. A tak sa markíza anjelov stala pre krásnu Francúzku prekliatím.

Slávna herečka ako 16-ročná:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: S. N. Prodis)

Michèle Mercier napísala niekoľko autobiografií a všetky v názve nesú práve meno Angelika. Kniha z roku 2002 sa volá príznačne Ja nie som Angelika! Dnes má umelkyňa 84 rokov a v spoločnosti sa objavuje len sporadicky. 

Michèle Mercier
Zobraziť galériu (4)
Michèle Mercier  (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: Michéle Mercier
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu