Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V prípade neodovzdania zbraní zosnulého Böhma koná Krajská prokuratúra v Bratislave

(Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Vo veci neodovzdania zbraní v legálnej držbe zosnulého kľúčového svedka Františka Böhma koná už Krajská prokuratúra (KP) v Bratislave.

"Vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony bližšie informácie k danej veci poskytovať nateraz nebudeme, aby nedošlo k zmareniu vykonávaných úkonov trestného konania," uviedol prokurátor a hovorca KP Bratislave Matej Izakovič.

Böhm, kľúčový svedok vo viacerých aktuálne políciou vyšetrovaných kauzách, sa mal zastreliť v piatok (12. 2.) večer v obci Plavecký Štvrtok. Zranená mala byť aj Böhmova manželka, ktorú mal postreliť. Prípad si vzhľadom na jeho závažnosť na mieste prevzala bratislavská krajská kriminálka. Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala a obvinila Böhma minulý rok v septembri v rámci akcie Božie mlyny. Spolupracovať mal s mafiánskou skupinou takáčovcov.

Kontrolu postupu NAKA v súvislosti so zbraňami, ktoré zostali v jeho držbe, nariadil policajný prezident Peter Kovařík. Vec preveruje aj Úrad inšpekčnej služby (ÚIS) či nedošlo k porušeniu povinností príslušníkov polície v súvislosti so zbraňou, ktorou bol usmrtený. Rovnako generálny prokurátor Maroš Žilinka nechal preveriť dôvody, pre ktoré strelné zbrane zostali v Böhmovej držbe. Žilinka požiada aj špeciálneho prokurátora, aby preskúmal správnosť a zákonnosť postupu dozorujúceho prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry.

Viac o téme: ZbraneKrajská prokuratúraFrantišek Böhm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu