Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Gröhling: Pripravujeme kroky, aby prvé mesiace nového roka boli nábehové

Branislav Gröhling
Branislav Gröhling (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) verí, že v septembri sa do škôl vrátia všetci školáci a začne sa klasické vyučovanie. Ako uviedol po štvrtkovom rokovaní vlády, pripravujú sa aj kroky k tomu, aby prvé mesiace nového školského roka 2020/2021 boli nábehové.

Štátny pedagogický ústav podľa jeho slov pripravuje analýzu, ako sa bude od septembra realizovať vyučovanie. "Musíme si uvedomiť, že september bol vždy mesiacom, počas ktorého sa opakovalo učivo z predchádzajúceho školského roku, takže v rámci toho budeme aj nejakým spôsobom fungovať," uviedol.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Rozhodnutie o otváraní škôl v júni je podľa slov ministra na konzíliu odborníkov. "Čo sa týka návrhov, tak by to bolo otvorenie materských škôl a základných škôl. Bolo by to však dobrovoľné otvorenie na základe zriaďovateľov," priblížil minister. Zároveň sa vyjadril aj k systému fungovania letných škôl. "Sú to dobrovoľné stretnutia zriaďovateľov, riaditeľov, rodičov, študentov a dobrovoľníkov, ktorých cieľom je hravým spôsobom si zopakovať učivo," uzavrel Gröhling.

Viac o téme: ŠkolyKoronavírusBranislav Gröhling
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu