Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

KORONAVÍRUS Pellegrini sa pustil do Matoviča: Premiér ľuďom neverí a volá na nich armádu, hovorí expremiér

Peter Pellegrini a Igor Matovič Zobraziť galériu (2)
Peter Pellegrini a Igor Matovič (Zdroj: TASR - Martin Baumann, Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - V čase rastúcej koronavírusovej krízy sa vykonávajú rôzne vládne opatrenia, ktoré sú primárne určené na boj s týmto fenoménom. Nie každý však s nimi súhlasí. Medzi ostrými kritikmi Matovičovej vlády je v týchto dňoch aj expremiér Peter Pellegrini, ktorý má pre predsedu vlády skutočne štipľavé odkazy. Súvisia predovšetkým s Veľkou nocou.

Podľa prvých slov expremiéra Igor Matovič neverí ľuďom a volá na nich políciu a vojsko. Súvisí to pravdepodobne s novými nariadeniami vlády o obmedzenom pohybe počas sviatkov Veľkej noci. "Slovensku sa aj vďaka ráznym opatreniam hneď na začiatku pandémie darí bojovať s koronavírusom lepšie ako v okolitých štátoch. Ľudia nariadenia poctivo dodržiavajú a patrí im za to vďaka. Preto niet žiadneho dôvodu na ďalšie tvrdé sprísňovanie podmienok pohybu občanov," začína Pellegrini.

KORONAVÍRUS Pellegrini sa pustil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Kancelária NR SR)

Zbytočné mocenské gesto a nedôvera voči ľuďom

Pellegrini si myslí, že ak by premiér dôveroval ľuďom a oni dôverovali jemu, stačilo by sa ľuďom verejne prihovoriť a poprosiť ich o spoluprácu. "Igor Matovič však ľuďom neverí a chce vidieť v uliciach policajtov a vojakov. Je to zbytočné mocenské gesto, ktoré môže vážne narušiť dôveru a spoluprácu naprostej väčšiny občanov so štátnymi orgánmi," varuje podpredseda parlamentu Pellegrini.

"Pevne verím, že v riešení problémov silovými zložkami nenájde premiér nebezpečnú záľubu aj v budúcnosti. Všetkých prosím, aby sme napriek pochybným dôvodom a vlastnému nepohodliu tieto opatrenia v našom spoločnom záujme rešpektovali," uzavrel bývalý premiér Smeru.

Viac o téme: Igor MatovičPeter Pellegrini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu