Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kollár: Kabát už nie je trnavským krajským šéfom hnutia, do parlamentu sa nedostane

Boris Kollár Zobraziť galériu (2)
Boris Kollár (Zdroj: Topky/Maarty, Facebook/Ľuboš Kabát)

BRATISLAVA - Ľuboš Kabát, ktorý vo svojom vyjadrení ostro zaútočil na Andreja Kisku, už nie je krajským predsedom hnutia Sme rodina v Trnave. Potvrdil líder hnutia Boris Kollár. Kabát v minulosti povedal, že objednávateľom vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej je exprezident a súčasný líder strany Za ľudí Andrej Kiska. Hnutie Sme rodina sa od tohto výroku bývalého krajského šéfa dištancovalo a vyvodilo voči nemu zodpovednosť.

„Aj keď ide o výrok z minulosti a nie je aktuálny, považujeme to za individuálne, osobné zlyhanie a súkromný názor pána Kabáta, s ktorým sa hnutie v žiadnom prípade nestotožňuje. Sme rodina sa od takýchto prejavov dištancuje, zároveň voči pánovi Kabátovi vyvodíme patričné konzekvencie. Hnutie Sme rodina sa za výroky pána Kabáta ospravedlňuje,“ uviedla vo štvrtok Michaela Jurcová z tlačového oddelenia hnutia.

Kollár zároveň priblížil, že si nemyslí, že sa Kabát dostane do Národnej rady SR (NR SR) z pozície náhradníka. „Z našich zvolených poslancov parlamentu pôjdu do exekutívy dvaja kandidáti, takže pán Kabát sa do parlamentu z pozície náhradníka nedostane," vysvetlil predseda Sme rodina. Kabát získal vo voľbách 1 158 hlasov voličov a je tretí v poradí náhradníkov za poslancov NR SR hnutia Sme rodina.

Viac o téme: Boris KollárAndrej KiskaSme rodinaĽuboš Kabát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu