Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VOĽBY 2020 V Košiciach odvolil aj exprezident Rudolf Schuster

Rudolf Schuster sa počas volieb porozprával aj s medzinárodnými pozorovateľmi Zobraziť galériu (3)
Rudolf Schuster sa počas volieb porozprával aj s medzinárodnými pozorovateľmi (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Svoj hlas v sobotňajších parlamentných voľbách odovzdal aj bývalý prezident Rudolf Schuster. Odvolil vo volebnej miestnosti v areáli Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie (UVLF) v Košiciach. Ako povedal, tentoraz sa rozhodoval dosť dlho, koho bude voliť. Pripomenul tiež potrebu zmeny systému volieb.

„Nikdy nevynechám voľby, takže som prišiel. Chcem aj ja to lepšie pre občanov Slovenska, tak uvidíme, čo nám pripravia tí noví, ktorí budú zvolení,“ povedal s tým, že sa dala očakávať agresívna predvolebná kampaň. „Naznačovalo to už konanie v parlamente. Spomínam si, keď sme odovzdávali moc v rokoch 1989 - 1990. Pozrite sa, ako sa správali poslanci, keď odovzdávali moc tým druhým, ako slušne - a išlo to. A čím máme viac demokracie, tým sme k sebe akosi horší, menej slušní,“ dodal Schuster.

Schuster sa počas volieb
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Exprezident si myslí, že je najvyšší čas zmeniť systém volieb, nateraz to však nevidí veľmi reálne. „Ktorá strana si podreže konár, na ktorom sedí? Žiadna. Takže budúcnosť z tohto hľadiska nevyzerá veľmi dobre, hoci väčšina občanov by určite privítala zmenu, aby si oni vybrali poslanca, a nie stranu,“ vysvetlil bývalý prezident, podľa ktorého sa to časom možno zmení.

Schuster sa počas volieb
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

V súvislosti so svojím zdravotným stavom si myslí, že jeho dva bajpasy fungujú. „Zatiaľ by to malo ísť, uvidíme, dokedy to vydrží,“ dodal Schuster, ktorý sa vlani vo februári vo Východoslovenskom ústave srdcových a cievnych chorôb náhle podrobil operácii srdca. Slováci si v sobotu volia nových poslancov do Národnej rady (NR) SR. V ére samostatného Slovenska ide o ôsme parlamentné voľby v poradí. O priazeň voličov sa uchádza 24 politických subjektov. Volebné miestnosti sú otvorené do 22.00 h.

Viac o téme: KošiceRudolf SchusterVoľby 2020
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu