Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Zdesenie na R1: VIDEO zbesilej jazdy Bratislavčana vyráža dych, v protismere a ešte aj ožratý!

(Zdroj: Reprofoto:Facebook-Polícia SR )

TRNAVA - Tak toto je silná káva! Bratislavčan (53) si sadol za volant pod vplyvom alkoholu a nechýbalo veľa, mohol spôsobiť tragédiu. Po rýchlostnej ceste R1 sa totiž rútil v protismere. Zdesení svedkovia situácie okamžite kontaktovali políciu, ktorá nezodpovedného muža zastavila.

Ako popísala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová, viacerí vodiči ihneď kontaktovali linku 158. Ich krok bol správny. Vodič Fordu Fiesta totiž predstavoval hrozbu. Rútil sa v protismere do mesta Trnava. "Vozidlo (policajti, pozn. red.) zablokovali a vodiča podrobili dychovej skúške na alkohol. V dychu mu namerali 0,87 mg/l, čo je 1,81 promile," upresnila hovorkyňa.

A ako svoje konanie vysvetlil samotný vodič? Policajtom povedal, že chcel ísť tankovať do Trnavy. Na rýchlostnej ceste však zistil, že zle odbočil. Tak to jednoducho stočil do protismeru. "Policajti ho predviedli na policajnú stanicu. Polícia vyšetruje tento prípad ako prečin všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti," dodala hovorkyňa s tým, že zákon stanovuje v tomto prípade trestnú sadzbu až do troch rokov.

Varovanie polície

Polícia aj v súvislosti s týmto prípadom dôrazne žiada vodičov, aby nebrali alkohol za volantom na ľahkú váhu."Myslite na následky skôr, ako začnete konať," uzavrela Linkešová.

FOTO Opitý vodič so zákazom jazdiť spôsobil nehodu: Mladý muž nikdy nemal vodičský preukaz

Že k nešťastiu nebolo ďaleko dokazuje aj komentár pod príspevkom polície, ktorá na sociálnej sieti zverejnila video zo zásahu. Ako popísal Martin, opitý vodič ohrozil jeho priateľku, keďže takmer došlo k zrážke. Tentokrát sa však situácia našťastie zaobišla bez zranení.

Viac o téme: ProtismerR1Trnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu