Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rodičia, pozor! VIDEO len na vlastné riziko: Učiteľky v škôlke hnali deti na červenú a cez závory

(Zdroj: FB/CZECH PRESS MEDIA)

PRAHA - Absolútna nezodpovednosť! Aj tak možno najjemnejšie označiť konanie českých vychovávateliek, ktoré hnali malé deti v pražských Řeporyjích cez železničné priecestie so spustenými závorami. Informovali o tom novinky.cz.

Policajti sa zaoberajú videom, na ktorom tri ženy prevádzajú 13 detí cez železničné priecestie v pražských Řeporyjích, aj keď sú spustené závory a svieti výstražná signalizácia. Česká polícia to dnes uviedla na twitteri. 

Video zverejnil starosta Řeporyja Pavel Novotný a prosí verejnosť o identifikáciu vychovávateliek na zázname. Z videa vyplýva, že ženy po tom, čo prešiel vlak, previedli deti cez koľaje, aj keď boli závory stále spustené. Video zverejnil v stredu starosta Řeporyja Pavel Novotný v relácii internetovej televízie Mall.tv s názvom "Extrémny starosta". Zdieľal ho na svojom facebookovom profile, k čomu napísal:"'Gratulácia' všetkým trom neznámym vychovatelkám tých detí. Iste, jeden vlak prešiel, do druhého nastupujete. Tak presne za túto argumentáciu si nezaslúžite zľutovanie."

Kamera situáciu zaznamenala v stredu okolo poludnia pri vlakovej zastávke Praha-Řeporyje. "Po výstražných svetlách sa spustia závory, pred nimi sa zastavia autá a prejde vlak. Krátko nato dorazí materská škôlka v sprievode troch žien, ktoré deti poháňajú priamo pod blikajúcimi svetlami cez priecestie. Skupina potom smeruje na perón a pohyb na videu naznačuje, že ponáhľala na vlak," píšu novinky.cz s tým, že vychovávateľky nie sú s najväčšou pravdepodobnosťou z Řeporyja.

Starosta Novotný je z incidentu v šoku. Pôvodne chcel podľa jeho slov pomocou kamery zaznamenávať v rámci internetovej relácie nesváry občanov, no to, čo videl na kamere, bolo nemilé prekvapenie. "Som otrlý frajer, ale toto som nečakal. Pátrame po identite dotknutých osôb, chcem ich s tým záznamom konfrontovať," povedal vo štvrtok starosta portálu Novinky.cz.

Viac o téme: PrahaZatvorené závory
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu