Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VOĽBY 2020 Kiska vracia úder: Tento status sa Ficovi nebude čítať ľahko! Porazím vás, vyhlásil

Andrej Kiska a Robert Fico
Andrej Kiska a Robert Fico (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Facebook/Andrej Kiska)

BRATISLAVA - Po sériách smeráckych videí, ktoré teraz doslova lomcujú internetom, sa rozhodol prehovoriť jeden z tých, proti komu boli namierené - Andrej Kiska. Predseda Za ľudí si zobral na paškál Roberta Fica a venoval mu podstatne dlhší status, ako obvykle. Nezostal mu totiž nič dlžný!

"Ahoj Robert, dlho sme sa nestretli, tak ti píšem otvorený list," píše Kiska v statuse, ktorého začiatok pripomína súkromný list a expremiérovi tyká. Kiska okamžite premostil na spomínané kampaňové videá. "Vojdeš do dejín ako človek, ktorý umožnil zlu ovládnuť našu krajinu. Chcem ti otvorene povedať, že za 12 rokov vládnutia si mal všetky možnosti ho zastaviť. To zlo ovládlo aj teba, šíriš ho všade okolo. V každom vyjadrení, na každej tlačovke, v každom videu," píše ďalej Kiska.

Už dávno nie si silný, píše Kiska

"Myslíš si, že si silný a všetci sa ťa stále boja. Už nie, už dávno nie. Never ľuďom, ktorí žijú z tvojej moci a stále ti to hovoria. Tým ide len o seba, už dávno nie o teba," píše v statuse bývalý prezident. Kiska zároveň spomenul aj dianie v procese Kuciak. "Jeden z vrahov spomínal na súde tvoje meno a mená: Kaliňák, Glváč, Bödör, Gašpar, Počiatek. Kočner sa vraj tváril, že vás pozná a kryjete ho. Ak by ste konali, Ján Kuciak a Martina Kušnírová mohli asi žiť. Mali ste v rukách políciu, ktorá odmietla Jána Kuciaka chrániť, aj keď o to žiadal. Mali ste SIS, ktorá snáď Kočnera roky poznala. Naopak, celý systém ste zneužívali proti každému, kto vás kritizoval. A umožnili ľuďom ako Kočner mať pocit, že môžu všetko a že sa im nikdy nestane nič," naráža Kiska aj na slová Zoltána Andruskóa na včerajšom pojednávaní v Pezinku.

Sebavedomý Kiska ešte Ficovi odkazuje, že voľby chce rozhodne vyhrať. "Máte v srdci hroznú nenávisť voči iným. Verím, že odpustenie neočakávate od Jankových a Martininých rodičov. To skutočne od nich nechcite. A od nás ostatných tiež nikdy neočakávajte, že zabudneme. Nie, nezabudneme a vo voľbách vás porazím a vrátime Slovensko naspäť všetkým slušným ľuďom,"​ uzavrel Kiska.

Kiska týmto statusom zrejme okrem iného reagoval aj na včera zverejnené video Smeru o "Kiskovej vízii pre Slovensko", ktorú teraz vládna strana šíri v rámci kampane na internete.

Smer v najnovšom videu sparodoval už aj Andreja Kisku

​Reakcia na seba nenechala dlho čakať

Smer-SD na Kiskov otvorený list reagoval vlastným statusom napísaným poslancom Ľubošom Blahom. "Nikdy sme sa nestretli, pretože s gaunermi sa nestýkam. Píšem ti otvorený list, pretože ti niekto musí povedať, že iba nemorálne monštrum ako ty dokáže politicky zneužívať vraždu dvoch mladých ľudí," píše sa v Blahovom liste bývalej hlave štátu.

Viac o téme: Robert FicoAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu