Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Fico vyzýva ľudí, aby nebláznili: Je roztrpčený zo začatia trestného stíhania Blahu

Ľuboš Blaha Zobraziť galériu (2)
Ľuboš Blaha (Zdroj: TASR/Martin Baumann, Facebook)

BANSKÁ BYSTRICA - Z trestného stíhania poslanca Národnej rady SR Ľuboša Blahu za Smer - SD je predseda strany Robert Fico roztrpčený. Uviedol to dnes na tlačovej konferencii v Banskej Bystrici. Polícia začala trestné stíhanie šéfa parlamentného výboru pre európske záležitosti Blahu pre fotografiu s kosákom a kladivom. Na nej pózuje spolu so svojím straníckym šéfom.

„Ide o darček, ktorý som mu dal na 40-tku, a ktorý som aj ja dostal,“ povedal k predmetu stíhania Fico a vyzval ľudí, aby už nebláznili. Fico upozornil, že aj na pamätníku v Banskej Bystrici je rovnaký znak a je potrebné zachovávať úctu ku všetkým vojakom, ktorí padli za našu vlasť. „Neviem, či páni prokurátori mali vôbec na škole dejepis, či tušia, o čom je história tohto štátu. Sú naozaj schopní čohokoľvek, aby sa zapáčili polobláznom ako sú páni Matovič alebo Kiska?“ dodal šéf Smeru - SD, pričom verí, že trestné stíhanie bude rýchlo zastavené.

O stíhaní Blahu informoval podpredseda OKS Juraj Petrovič, ktorý pre zverejnenie fotografie podal na Generálnej prokuratúra SR trestné oznámenie. Polícia Petroviča informovala, že trestné stíhanie vedie pre zločin rozširovania extrémistického materiálu v súbehu s prečinom prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. Blaha v reakcii na sociálnej sieti napísal, že polícia druhýkrát vstúpila do predvolebnej kampane s útokom voči politikom Smeru-SD za ich názory.

Ľuboš Blaha kandiduje v nadchádzajúcich parlamentných voľbách za stranu Smer-SD na jedenástom mieste kandidátky. Minulý rok na neho súdnu žalobu podala spoločnosť Eset. Blaha vo svojom facebookovom profile totiž Eset kritizoval a jej majiteľov označoval za oligarchov, ktorí vlastnia médiá a platia viacerých politikov. O Esete natočil sériu videí, v ktorých tvrdil, že Eset je napojený na americkú tajnú službu.

Fico vyzýva ľudí, aby
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Ľuboš Blaha)

Viac o téme: Trestné stíhanieRobert FicoSmer-SDBanská BystricaĽuboš Blaha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu