Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Jankovská by nemala vykonávať sudcovské povinnosti, tvrdí Most-Híd: Svojej funkcie by sa mala vzdať okamžite

Marian Kočner a Monika Jankovská
Marian Kočner a Monika Jankovská (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Po dobu, kým nebude známe právoplatné rozhodnutie súdu, by nemala bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská vykonávať sudcovské povinnosti a svojej funkcie by sa mala vzdať okamžite. Uviedla to koaličná strana Most-Híd.

Medializovanú údajnú komunikáciu Mariana Kočnera a Jankovskej považuje strana za "mimoriadne závažné informácie". Spoločnosť má podľa Mosta-Híd právo vedieť, či sú tieto informácia pravdivé. "Preto by orgány činné v trestnom konaní mali urýchlene konať a ak vyšetrenie dokáže pravdivosť týchto informácií, vzniesť obvinenie voči tejto osobe a postaviť ju pred súd," povedala hovorkyňa strany Klára Debnár.

Z údajnej komunikácie medzi Marianom K. a Jankovskou, ktorú opisuje Denník N, vyplýva, že mali spoločne ovplyvňovať sudcov, ktorí rozhodovali v kauzách zmeniek TV Markíza, kým boli iba civilným sporom. Civilné konanie o zmenkách bolo prerušené po tom, ako boli Marian Kočner a Pavol R. obžalovaní z ich falšovania a marenia spravodlivosti. Jankovská autenticitu tejto komunikácie odmieta.

Viac o téme: Most-Híd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu