Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nechajte sa vtiahnuť do magického sveta, kde ožívajú kúzla

PR článok Zobraziť galériu (11)
(Zdroj: Forum film)

Keď sa 10-ročný Lewis (Owen Vaccaro) dozvie, že sa musí presťahovať k svojmu strýkovi, netuší aké magické dobrodružstvo ho čaká. Jeho novým domovom sa stane rozľahlé starodávne sídlo, v ktorom, ako čoskoro zistí, sa dejú veľmi čudné veci. Strýko (Jack Black) a jeho susedka (Cate Blanchett) sú totiž čarodejníci a už dlho sa snažia rozlúštiť tajomstvo strašidelných hodín, tikajúcich v stenách domu. Podarí sa im s Lewisovou pomocou hodiny zastaviť a odvrátiť tak apokalypsu, ktorú kedysi dávno naplánoval jeden zlý čarodejník?

Píše sa rok 1953 a desaťročný Lewis Barnavelt sa sťahuje do mestečka New Zebedee v štáte Michigan, aby žil so svojím strýkom Jonathanom v strašidelnom starom dome, ktorý má tajomné tikajúce srdce. Lewis len nedávno stratil oboch rodičov a momentálne netúži po ničom inom ako normálnom detstve. Ako však čoskoro zistí, čaká ho niečo úplne iné. Strýko Jonathan je v skutočnosti priemerný, ale dobrosrdečný čarodejník.

Nechajte sa vtiahnuť do
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Forum film)

Jeho susedkou a zároveň dobrou priateľkou je Florencia Zimmermanová – dobrá čarodejnica vyššej triedy. Strýkov dom pôvodne patril dvom veľmi zlým čarodejníkom - manželom Isaacovi a Selene Izardovým. Pred smrťou skonštruovali zlovestné hodiny, ktoré ukryli niekde v stenách domu. Ničivý mechanizmus neustále tiká a čaká na okamih magického usporiadania času, ktorý Izákovi umožní zo záhrobia zničiť a ovládnuť celý svet.

Nechajte sa vtiahnuť do
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Forum film)
​Na Halloween sa Lewis rozhodne získať si nových priateľov a zapôsobiť na obľúbeného Tarbyho Corrigana. Na miestnom cintoríne sa pokúsi vyvolať mŕtvych, žiaľ vďaka jeho experimentu vstane z hrobu Selena Izardová. A čoskoro bude ešte horšie  - duch zlej čarodejnice vypustí na svet zástup desivých príšer, s pomocou ktorých chce zničiť mesto. Lewis musí pozbierať všetku svoju odvahu, aby spolu so strýkom Jonathanom a pani Zimmermanovou zastavili Selenu v jej snahe dokončiť manželov diabolský plán. Podarí sa im zneškodniť mocné nadprirodzené sily a zachrániť tak svet ľudí?

Rodinný film TAJOMSTVO DOMU S HODINAMI sa v slovenských kinách premieta od štvrtka 11. októbra.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu