Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Zdravotná sestra je na smiech celému svetu: Chcela dokázať, že očkovanie robí z ľudí magnety

(Zdroj: Youtube/MSNBC)

CLEVELAND - Zdravotná sestra z Ohia z antivaxerskými postojmi sa minulý týždeň snažila na súde dokázať, že očkovanie proti covidu-19 robí ľudí magnetickými. Následne to demonštrovala aj na sebe, lenže akosi to nefungovalo a žena sa akurát tak poriadne strápnila.

Joanna Overholtová vypovedala 8. júna pred Zdravotníckym výborom v Ohiu kvôli svojim konšpiračným postojom k očkovaniu. Tvrdí totiž, že vakcíny obsahujú magnetické kryštály, ktoré sa ich podávaním dostávajú ľuďom do tela a robia z nich doslova chodiaci magnet. Následne sa to pokúsila dokázať sama na sebe. Priložila si mosadzný kľúč na hruď, pričom pár sekúnd sa jej tam naozaj udržal. S najväčšou pravdepodobnosťou ale kvôli sklonu hrudníka a možnému poteniu. Potom si kľúč sebaisto priložila na krk, odkiaľ, pochopiteľne, hneď spadol dolu. Príbeh o magnetických vakcínach sa tak Overholtovej zrútil ako domček z karát. 

Ďalšou zdravotníčkou, ktorá sa objavila na vypočúvaní, bola osteopatička Sherri Tenpennyová. Tá je tiež fanúšičkou teórie o ľuďoch, ktorí sa stávajú magnetickými z očkovania. "Na svojom tele vďaka tomu udržia lyžice aj vidličky," vyhlásila. Okrem toho je presvedčená o tom, že vakcíny obsahujú mikročipy, ktoré používajú 5G technológiu. Taktiež si myslí, že spôsobujú autizmus. 

Užívatelia Twitteru zareagovali rýchlo a z vyhlásení zdravotníčok si poriadne uťahujú. "Wau, nemám slov. Je to divné, ale na mne kľúče ani príbor nedržia, a to som plne zaočkovaná. Kedy to, prosím, začne fungovať?" napísala jedna užívateľka. "Už sa mi nikdy nestane to, že stratím kľúče, jednoducho si ich budem odteraz lepiť na čelo," pridala sa druhá. 

Lekári riešia záhadu: Žena (43) po druhej dávke AstraZenecy prestala hovoriť

Antivaxerské teórie o ochorení COVID-19 sa medzi ľuďmi objavujú pravidelne, pričom boli doteraz vždy úspešné vyvrátané. Tenpennoyovú, ktorá pracuje v Integratívnom medicínskom centre v Clevelande, kde liečia pacientov kombináciou tradičnej a holistickej terapie, uznal federálny sudca "nedostatočne kvalifikovanou" na to, aby sa mohla ako expertka vyjadrovať vo veci očkovania, no ona napriek tomu stále pokračuje v šírení hoaxov. 

Viac o téme: OčkovanieVakcínaHoaxKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu