Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Poloha mysteriózneho objavu mala ostať utajená: VIDEO Zvedaví ľudia však vypiekli s úradmi

Monolit v odľahlej púšti v Utahu
Monolit v odľahlej púšti v Utahu (Zdroj: YouTube/Guardian News)

UTAH - Členovia lesnej stráže narazili v púšti v Utahu pri počítaní oviec na zaujímavý objav. A hoci sa so zábermi neobvyklého predmetu podelili s verejnosťou, v snahe zabrániť jeho obliehaniu turistami, nezverejnili presné súradnice, kde sa nachádza. Užívatelia sociálnej siete si však jeho polohu vyhľadali veľmi rýchlo cez aplikáciu Google Earth.

Obrovský monolit vytŕčajúci v odľahlej časti púšte v Utahu obklopenej vysokými skalami upútal pozornosť zamestnancov lesnej správy, ktorí prelietavali nad oblasťou, aby spočítali ovce hruborohé. „Spozoroval ho jeden z členov posádky a trval na tom, aby sme sa tam vrátili,“ spomína si pilot Bret Hutchings na udalosť  z 18. novembra. „Bol to podivný kovový monolit vyčnievajúci z červenej kamenistej pôdy, vysoký asi 3,5 metra. Netuším, prečo tam bol a načo slúžil. Možno ho tam zanechala NASA.“

Tieto Vianoce budú výnimočné! FOTO Uvidíme ÚKAZ, ktorý tu nebol takmer 800 rokov

Obrázky zvláštneho objavu sa čoskoro objavili na stránke DPS, neboli však pri nich uvedené presné súradnice s jeho polohou. „Nachádza sa vo veľmi odľahlej oblasti a ak by túto lokalitu chceli navštíviť nejakí ľudia, bolo by to pre nich veľmi nebezpečné,“ uviedli autori článku. 

Varovanie však malo úplne opačný efekt a na Reddite bolo po niekoľkých hodinách založené fórum podporujúce hľadanie monolitu. Necelý deň po jeho otvorení sa záhadný predmet podarilo lokalizovať viacerým užívateľom prostredníctvom Google Earth a podľa snímok je najbližšie k jeho lokalizácii užívateľ Tim Slane, ktorý ho spozoroval v blízkosti malého kaňonu Redstone. Táto poloha sa totiž veľmi zhoduje s fotografiami, ktoré zverejnila posádka vrtuľníka. Satelitné snímky znázorňujú sotva viditeľný objekt umiestnený uprostred, ktorý vrhá na zem ostrý, vysoký a úzky tieň. Iní užívatelia sa pokúšali zistiť aj to, ako dlho tam záhadný predmet stojí a vypátrali, že "na snímkach z augusta 2015 chýba a v októbri 2016 už stojí na svojom mieste". 

Miestny úrad pozemkového hospodárstva vydal stanovisko, v ktorom uvádza, že nebude komentovať, či v danej veci prebieha nejaké vyšetrovanie. Apeluje však na verejnosť a pripomína potenciálnym návštevníkom oblasti, že "použitie a obsadenie verejných pozemkov alebo ich zdrojov bez požadovaného povolenia je nezákonné, bez ohľadu na to, z ktorej planéty pochádzate".

Viac o téme: ObjavPúšťMonolit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu