Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Sestrička po 13-hodinovej neplatenej šichte dostala facku ako hrom: To nemyslí nemocnica vážne!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HERTFORDSHIRE - Britskú študentku zdravotníckej školy čakalo na parkovisku po náročnej trinásťhodinovej službe nepríjemné prekvapenie v podobe pokuty. Teraz je nahnevaná, že okrem toho, že pracuje úplne zadarmo, ešte musí platiť aj za parkovanie.

Athena Anastasiouová pracuje v rámci povinnej praxe 40 hodín týždenne v nemocnici v anglickom grófstve Hertfordshire. Ako budúca zdravotná sestra musí mať do svojich záverečných decembrových skúšok odpracovaných 2000 hodín. Na konci jednej náročnej služby si pred pár dňami našla za stieračom svojho auta blok na pokutu vo výške 35 libier (38,70 eura). Študentku to mimoriadne rozladilo. "Nič nepoteší viac ako pokuta po stresujúcej trinásťhodinovej šichte v nemocnici," napísala na Twitteri pod fotkou bločku.

Dvadsaťtriročná slobodná matka uviedla, že na začiatku pandémie mohol personál nemocnice v areáli parkovať zadarmo. Nikto ju však neupozornil na to, že sa to koncom septembra zmenilo a nemocnica opäť zaviedla poplatky. "Bola som z toho frustrovaná. Po vyčerpávajúcej službe to bola riadna facka," skonštatovala. Je pre ňu pohoršujúce, že teraz musí denne platiť za parkovné 9,50 libry. Pre ňu ako samoživiteľku, ktorá sa musí starať o trojročné dieťa, je to veľmi náročné, keďže ešte nie je kvalifikovaná zdravotná sestra a v súčasnosti za svoju prácu v nemocnici nepoberá žiadnu mzdu. Musí mať preto ešte jednu prácu, aby zvládala platiť účty.

KORONAVÍRUS Sestrička po 13-hodinovej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/athena)

Anastasiouvej príspevok vyvolal búrlivé reakcie užívateľov, ktorí sa ju snažili povzbudiť a viacerí sa dokonca ponúkli, že jej pokutu zaplatia. Po zverejnení skúsenosti sa ozýva čoraz viac hlasov volajúcich po tom, aby vláda obnovila v čase pandémie bezplatné parkovanie pre zdravotnícky personál. "Odozva na môj príspevok bola úžasná. Potešilo ma, že som u iných našla pochopenie. Je to dôkaz, že verejnosť stále podporuje študentov a ich situáciu. Dáva mi to určitú nádej," dodala Athena.

Viac o téme: ParkovanieZdravotná sestraPokuta KoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu