Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Ukrajina zaznamenala rekord v počte pozitívnych testov

Zdravotník na Ukrajine kontroluje vodičovi teplotu
Zdravotník na Ukrajine kontroluje vodičovi teplotu (Zdroj: SITA/AP Photo/Efrem Lukatsky)

KYJEV - Počet potvrdených prípadov nákazy novým druhom koronavírusu na Ukrajine sa za posledných 24 hodín zvýšil o 6410. Ide o dosiaľ najvyšší denný prírastok nakazených od začiatku pandémie. Pribudlo aj 109 úmrtí infikovaných osôb, vyplýva z údajov systému na monitorovanie šírenia koronavírusu SARS-CoV-2.

O 2194 na 124.113 stúpol počet uzdravených pacientov. Od vypuknutia pandémie zaznamenala Ukrajina celkovo 293.641 prípadov nákazy a 5517 súvisiacich úmrtí. Najvyšší počet novopotvrdených infekcií zaevidovali v hlavnom meste Kyjev (598) a Odeskej (506) i Charkovskej (472) oblasti. Ministerstvo zdravotníctva vo štvrtok vydalo súbor odporúčaní pre komunálne voľby, ktoré sa na Ukrajine budú konať 25. októbra.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Voličom sa odporúča vstupovať do volebnej miestnosti s prekrytým nosom a ústami, dezinfikovať si ruky, dodržiavať odstup najmenej 1,5 metra od iných osôb. Ministerstvo tiež na občanov apelovalo, aby do volebných miestností neprichádzali s deťmi, ak je to možné, a pri vypĺňaní volebného lístka použili vlastné pero.

Viac o téme: ObeteNárastúmrtiaPrípadyUkrajinaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu