Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

KORONAVÍRUS Lekárka v New Yorku zažila lavínu COVIDU-19: S tou hrôzou nedokázala žiť, zabila sa

Lorna Breenová Zobraziť galériu (2)
Lorna Breenová (Zdroj: Facebook/Lorna Breen)

NEW YORK - V Spojených štátoch spáchala samovraždu lekárka z nemocnice na newyorskom Manhattane, ktorá niekoľko týždňov na pohotovosti prijímala kriticky chorých pacientov infikovaných koronavírusom. S odvolaním sa na jej rodinu o tom informoval denník The New York Times.

Lorna Breenová riadila oddelenie pohotovosti v Presbytariánskej Allenovej nemocnici a počas epidémie koronavírusu sa chorobou COVID sama nakazila. Po zhruba týždni a pol sa pokúsila vrátiť do práce, ale jej nadriadení ju poslali domov. Posledné dni trávila v dome svojich rodičov v Charlottesville v štáte Virgínia, kde si aj vzala život.

KORONAVÍRUS Manželia lekári prehovorili o svojej traume: Najstrašnejšie, čo sme museli urobiť!

Otec 49-ročnej uznávanej lekárky povedal, že jeho dcéra netrpela žiadnym duševným ochorením, hovorila ale o tom, akým otrasným zážitkom pre ňu bolo sledovať, ako v jej starostlivosti neustále umierajú ďalší a ďalší pacienti. Niektorí vraj dokonca zomreli ešte skôr, než ich stačili lekári prevziať od záchranárov. "Ona naozaj bola v zákopoch v prvej línii. Mali by sme ju oslavovať ako hrdinku. Je obeťou rovnako ako ľudia, ktorí zomreli na koronavírus," vyhlásil Philip Breen. 

KORONAVÍRUS Lekárka v New
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Lorna Breen)

S Lornou hovoril naposledy predtým, ako odišla na svoju poslednú zmenu, ktorú však nevládala dokončiť. "Tesne predtým, ako išla späť, povedala, že pred nemocnicou stoja tri hodiny sanitky plné infikovaných ľudí. Neboli podľa nej schopní ani len dostať ľudí von zo sanitiek," uviedol Breen. Nemocnica NewYork–Presbyterian označila Breenovú vo svojom vyhlásení za "hrdinku, ktorá priniesla najvyššie hodnoty medicíny do prvej línie na jednotke intenzívnej starostlivosti".

Viac o téme: LekárkaSamovraždaNew YorkKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu