Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dvaja čínski lekári sa nakazili koronavírusom: Neuveriteľná FOTO, takto sa zmenilo ich telo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: youtube/bbc)

PEKING - Dvom čínskym lekárom, ktorí ochoreli na COVID-19 a museli byť napojení na mimotelový obeh, stmavla pleť. S odvolaním sa na reportáž čínskej televízie o tom dnes informoval britský bulvárny denník Daily Mail.

Štyridsaťdvaroční lekári Aj Fan a Chu Wej-feng sa nakazili v januári od pacientov vo wuchanskej ústrednej nemocnici. Nezvyčajné stmavnutie spôsobila hormonálna nerovnováha po tom, čo im koronavírus poškodil pečeň, uviedli čínske médiá s odvolaním sa na lekára.

Chu a Aj boli kolegovia tridsaťtriročného oftalmológia Li Wen-Lianga, ktorý ochoreniu podľahol 7. februára. Lekár sa pred koronavírusom snažil svojich kolegov varovať, polícia ho však obvinila zo šírenia poplašných správ. Nákaza sa u spomínaných dvoch lekárov potvrdila 18. januára. Najprv boli prevezení na pľúcne oddelenie, potom nasledovali ďalšie dva prevozy, uviedla čínska televízia CCTV.

Kardiológ Aj ochorenie COVID-19 prekonal po tom, čo bol 39 dní napojený na mimotelový obeh ECMO, ktorý nahrádza funkciu srdca a pľúc. V rozhovore s CCTV z nemocničného lôžka uviedol, že sa jeho stav veľmi zlepšil. Môže sa vraj normálne hýbať v posteli, ale bez pomoci stále nedokáže chodiť. Fan poznamenal, že boj s chorobou mu spôsobil traumu. "Keď som prišiel k vedomiu, najmä po tom, čo som sa dozvedel o svojom stave, cítil som strach a často som mal nočné mory." So zlepšením psychického stavu mu vraj pomohli lekári a terapia. Teraz už je na bežnom oddelení. 

KORONAVÍRUS Experti odhalili ďalší nezvyčajný príznak nákazy: Pozrite sa na svoje nohy!

Stav druhého lekára je vážnejší. Urológ Chu je pripútaný na lôžko už 99 dní. Jeho ošetrujúci lekár Li Šu-šeng uviedol, že má obavy o jeho duševné zdravie. Wej-feng bol napojený na systém ECMO od 7. februára do 22. marca a od 11. apríla je schopný hovoriť. Naďalej však zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti. Jeho ošetrujúci lekár uviedol, že pleť oboch doktorov mohla stmavnúť kvôli liekom, ktoré im boli podané na začiatku ochorenia. Názov látky, ktorej vedľajším účinkom môže byť práve stmavnutie pleti, neoznámil. Normálne sfarbenie by sa obom lekárom malo vrátiť so zlepšením stavu pečene.

Viac o téme: ČínaPandémiaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu