Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Neskutočný objav v krypte katedrály: Po 10 rokoch tam narazili na zlatú baňu na FOTO

(Zdroj: Twitter/Washington National Cathedral)

WASHINGTON - Útroby Národnej katedrály vo Washingtone využila cirkev pred desiatimi rokmi ako sklad respirátorov. Pripravovala sa tak na epidémiu spôsobenú vtáčou chrípkou. Nakoniec však zostali nevyužité. Pred pár dňami na ne náhodou narazili, vďaka čomu môžu pomôcť v súčasnej situácii.

Predstavitelia episkopálnej cirkvi z Katedrály sv. Petra a Pavla wo Washingtone, známej aj ako Národná katedrála, si zrejme radi robia rezervy na horšie časy. V roku 2006, keď prepukla vtáčia chrípka, miestna komunita zakúpila 5000 respirátorov N95 (čínska norma N95 zodpovedá európskej norme FFP3).

Ochorenie vtedy našťastie nemalo veľký rozsah, a tak zostali ochranné pomôcky uskladnené v krypte katedrály. Pred pár dňami si na ne spomenul člen miestnej komunity Joe Alonso. "Respirátory sme dali skontrolovať výrobcom, ktorí zistili, že sú stále funkčné a bezpečné. Môžu tak ochrániť veľa ľudí," uviedol reverend Randolph Marshall Hollerith. 

Po zvážení alternatív bolo 2000 respirátorov dodaných do Detskej národnej nemocnice a 3000 kusov putovalo do Univerzitnej nemocnice v Georgetowne. "Necháme si len zopár kusov pre tých, ktorí vykonávajú pastoračnú starostlivosť," dodal Hollerith s tým, že aj ich katedrála sa snaží prispôsobiť situácii a vysiela online bohoslužby.

Viac o téme: RespirátorWashingtonKatedrálaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu