Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Manželia čakali so sexom až do svadby: Nečakaný problém, prvé milovanie až po piatich rokoch

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Courtney Elise Nokes)

Courtney Nokesová z Texasu sa ako šestnásťročná stretla s vtedy osemnásťročným Blainom na biblickej schôdzi. Rýchlo sa do seba zamilovali. Napriek tomu sa zhodli, že sex pred svadbou praktizovať nebudú. Vtedy ešte netušili, že sa prvýkrát pomilujú až päť rokov po svadbe. Mladá žena totiž trpela vaginizmom.

Courtney a Blaine mali spoločné záľuby a predovšetkým boli obaja veriaci. Aj keď ich náboženstvo pripúšťa sex až po svadbe, nikdy ich nikto nenútil v niečo veriť a rodičia neboli prísni katolíci. Dievčina sa napriek tomu rozhodla zostať pannou až do svadby. Ešte pred prvým pokusom o sex si všimla, že má problémy so zavádzaním tampónov do pošvy. "Keď som išla plávať, chcela som si zaviesť tampón, ale vôbec to nešlo. Raz som o to dokonca poprosila mamu, bolo to veľmi traumatizujúce," spomína.

FOTO Manželia čakali so
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Courtney Elise Nokes)

Nikdy jej nenapadlo, že v budúcnosti bude mať veľké problémy aj s pohlavným stykom.Po svadbe sa pokúšali s manželom milovať každý deň po celý mesiac. Vtedy si začala uvedomovať, že niečo s ňou nie je v poriadku. Na internete sa dočítala o vaginizme a svoje príznaky si začala spájať s touto poruchou. Navštívila preto špecialistu, ktorý jej ponúkol sexuálnu aj fyzickú terapiu. Fyzická terapia bola pre Nokesovú mimoriadne náročná a bolestivá, preto s ňou skončila. "Prekvapovalo ma, že som oveľa viac znepokojená než môj manžel. Celých päť rokov som z jeho strany nedostala nijaké sexuálne potešenie, za čo on vôbec nemohol," uviedla. 

FOTO Manželia čakali so
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Courtney Elise Nokes)

Minulý rok v marci našla Courtney na Facebooku skupinu žien, ktoré tiež trpia vaginizmom. Rozhodla sa, že liečbu skúsi znova. Našla skvelého fyzioterapeuta a pomôcky na strečing vagíny. Krátko nato sa konečne dočkala sexu s Blainom. "Spočiatku to bolo nepohodlné a snažila som sa relaxovať, takže to nebolo extra romantické alebo intímne. Dostala som sa ale z toho a už som viac necítila nijakú bolesť," prezradila. Za všetko vďačí radám a liekom, ktoré jej predpísal gynekológ. Stále musí pred sexom použiť lidokainový krém a vibrátor, no konečne si už môže naplno užívať všetky stránky manželstva. S manželom by chceli dieťa, čo však bude veľmi ťažké. Courtney totiž trpí aj syndrómom polycystických vaječníkov, čo znamená, že nemá pravidelnú ovuláciu. Napriek tomu sa ale nevzdáva a podporuje ostatné ženy s podobnými poruchami.

Viac o téme: SexPannaVaginizmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu