Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Na Aljaške zachránili mladíka, ktorý prežil tri týždne v divočine: Prišiel ale o to najcennejšie

Tyson čakal na pomoc Zobraziť galériu (2)
Tyson čakal na pomoc (Zdroj: SITA/AP/Alaska State Troopers)

WASHINGTON - Na Aljaške zachránili muža, ktorý po požiari svojej chaty prežil v divočine a mraze viac ako tri týždne. S odvolaním sa na miestnu políciu o prípade informovala televízia CNN. Keby sa nedočkal ich pomoci, vybral by sa do civilizácie sám, i keď by to bolo veľmi riskantné.

Tridsaťročný Tyson Steele, pôvodom z amerického štátu Utah, žil na samote asi 30 kilometrov od najbližšej osady. Z horiacej chaty sa mu podarilo zachrániť nejaké konzervy a arašidové maslo. Postavil si úkryt, aby sa chránil pred vetrom a mrazom. Mladík pri požiari prišiel o väčšinu majetku vrátane mobilu, ale najmä o svojho psa. "Volal sa Phil. Bol to najlepší pes na svete," povedal. 

Steele napísal veľkými písmenami do snehu SOS a dúfal, že si ho niekto všimne. Nápis neskôr zaregistrovala posádka policajného vrtuľníka, ktorý prelietaval v okolí. Tyson uviedol, že keby ho nezachránili, bol odhodlaný sa v najbližších dňoch vydať na nebezpečnú cestu neprístupným terénom do civilizácie.

VIDEO Na Aljaške zachránili
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Vďaka posádke vrtuľníka sa ale zanedlho mohol osprchovať a najesť sa v reťazci rýchleho občerstvenia. Teraz plánuje, že sa vráti domov do Salt Lake City, kde žijú jeho príbuzní. "Majú psa," povedal policajtom.

Viac o téme: PožiarPrežitieAljaška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu