Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Firma chce zatočiť so zamestnancami, ktorí príliš dlho vysedávajú na WC: Šialené opatrenie!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Toaletné misy naklonené smerom nadol o 13 stupňov navrhla jedna britská firma. Po piatich minútach sedenia na nich začínajú bolieť stehná, čo by malo zamestnanca prinútiť tráviť na toaletách menej času alebo viesť ku kratším radom vo verejných sociálnych zariadeniach, napísal server Wired.

Zariadenie nazvané StandardToilet už schválila British Toilet Association, čo je organizácia, ktorá sa zasadzuje o kvalitnejšie sociálne zariadenia. Cena toalety sa pohybuje od 150 do 500 libier. Tvorca už rokuje o dodávkach s radnicami a firmami prevádzkujúcimi odpočívadlá pri diaľniciach.

Zakladateľ spoločnosti Mahabir Gill uviedol, že StandardToilet by sa mohla objaviť aj na staniciach, v baroch a obchodných centrách. Hlavným cieľom šikmých toaliet však je, aby zamestnanci netrávili príliš času pobytom na WC s chytrým telefónom v ruke, čo znižuje produktivitu práce.

Firma chce zatočiť so
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Sám Gill bol počas pracovnej kariéry veľakrát svedkom toho, že zamestnanci na toaletách spali a vadili mu fronty na verejných záchodoch. Uhol 13 stupňov je podľa neho tak akurát, aby nespôsobil zdravotné ťažkosti. "Stačí ale k tomu, aby sa človek chcel zdvihnúť čo najrýchlejšie to ide," dodal. Jeho toaleta je vraj aj zdraviu prospešná, zlepšuje totiž držanie tela. "Predovšetkým ale šetrí peniaze zamestnávateľov," uviedol Gill.

Viac o téme: ToaletyZmenaStehnáFirmaUlievanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu