Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Štyri jednoduché veci, ktoré vás urobia šťastnejšími, než keby ste vyhrali v lotérii

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BOSTON - Profesor medicíny z Harvard Medical School má pre všetkých jednoduchý recept na šťastný život. Mnohých možno prekvapí, že jeho prísadami nie sú ani majetky, moc, či peniaze. Úplne vraj stačí, ak sa obklopíme správnymi ľuďmi a začneme sa radovať z bežných vecí.

Doktor Sanjiva Chopru tvrdí, že hľadanie šťastia vo výherných žreboch a v túžbe po výhre v lotérii je obrovský krok vedľa. "Ľudia si myslia, že ak vyhrajú 20 miliónov alebo budú mať vilu s obrovským bazénom, tak budú šťastní. Ale vôbec to tak nie je," hovorí. Žiadny majetok nie je podľa neho kľúčom k šťastnému a spokojnému životu a ak si to myslíme, sme na omyle. Pre šťastný život vraj stačí, ak budeme mať v živote štyri jednoduché veci. Ktoré to sú?

Odpustenie

Odpúšťanie oslobodzuje od záťaže nenávisti a iných nezdravých emócií. Práve tie majú negatívny vplyv na vaše šťastie. Choprove slová potvrdzujú aj výsledky štúdie, v ktorých je uvedené, že ľudia neschopní odpúšťania sú náchylnejší na infarkt, trpia úzkosťami a depresiami. 

Štyri jednoduché veci, ktoré
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Rozdávanie

Prispievanie do charitatívnych organizácií a darovanie peňazí na správny účel  je tiež jednou z vecí, ktoré nás môžu robiť šťastnými a naplnia nás pozitívnymi emóciami.

Vďačnosť

"Ak nepoznáte jazyk vďačnosti, nikdy nebudete hovoriť o šťastí," myslí si Sanjiv, podľa ktorého je dôležité, aby sme ďakovali aj za tie najbežnejšie veci, ktoré v živote dostávame. Vtedy si uvedomíme, koľko pozitívnych záležitostí nás denne stretáva, čo v nás prirodzene vyvolá pocit šťastia. 

Štyri jednoduché veci, ktoré
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Rodina a priatelia

Správni priatelia a chápajúca rodina sú kľúčom k životnému šťastiu. Múdro si vyberajte kamarátov a oslavujte s nimi všetko dobré, hoci aj maličkosti. 

Viac o téme: Šťastie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu