Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Toto je dôvod, prečo by vám dnes mal šéf dovoliť v práci si pospať! Ale nie po štvrtej hodine

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

Zmena času vplýva na každého inak. Niekto ju "predýchava" aj niekoľko týždňov, iný zas žiadne negatívne následky na sebe nepociťuje. Predĺženie dňa ale v každom prípade znamená skrátenie spánku, a preto by vám váš šéf mal dnes dovoliť v práci si schrupnúť. Pauza na spánok by mala prísť niekedy medzi druhou a štvrtou hodinou poobede.

Doktorka Nerina Ramlakhanová z Univerzity v Leedse uviedla, že zmena času niektorým pracovníkom prinesie iba štyri hodiny spánku. "Strata čo i len hodiny spánku je pre ľudí, ktorí majú problémy so spánkom, mimoriadne škodlivá," tvrdí. Mnohí ľudia totiž trpia spánkovým deficitom a okrem toho sme, na rozdiel od našich predkov, stále vystavení neprirodzenému žiareniu z elektroniky okolo nás. 

Toto je dôvod, prečo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

V súvislosti s nedeľňajším posunom času o hodinu vpred Ramlakhanová navrhuje, aby šéfovia dnes povolili svojim zamestnancom hodinový spánok v práci. Dopriať by ste si ho mali medzi druhou a štvrtou hodinou popoludní. Neskôr sa to už neodporúča, pretože by to mohlo mať negatívny vplyv na nočný spánok. S nedostatkom spánku sa spája aj množstvo zdravotných problémov, ako napríklad depresia, cukrovka či srdcové ochorenia.

Viac o téme: Zmena časuStriedanie času
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu