Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zaujímavá ŠTÚDIA ukázala, čo zamestnancom v súvislosti s prácou z domu naháňa strach

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BOSTON - Pandémia spôsobená koronavírusom by mohla viesť k dlhodobému prechodu k práci z domu. Uviedla to výskumná spoločnosť Strategy Analytics. Vychádza pritom z výsledkov svojej štúdie, ktorá vyhodnocuje postoj viac ako 5 000 spotrebiteľov v Spojených štátoch, Nemecku, Británii a Číne.

„Všetky údaje signalizujú, že napriek všetkým problémom súvisiacim s pandémiou viacerí zamestnanci zistili, že práca z domu prináša výrazné zlepšenie kvality života, a neradi by o tieto výhody prišli, až sa ekonomika vymaní z krízy,“ uviedol viceprezident a hlavný analytik spoločnosti Strategy Analytics David Mercer.

Odporúčame: ANKETA Na prácu z domu majú ľudia odlišné názory: Ženino priznanie chytí za srdce každú matku

Zhruba 80 až 90 percent respondentov, ktorí počas pandémie pracovali z domu, uviedlo, že sa im tento spôsob práce páči. Iba necelá pätina zo všetkých respondentov by podľa prieskumu bola nešťastná v prípade, že by zamestnávateľ zaviedol prácu z domu povinne.

Zaujímavá ŠTÚDIA ukázala, čo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Štúdia s názvom "Práca z domu pred a po pandémii" okrem iného ukázala, že zamestnanci v USA, Británii a Nemecku majú v súvislosti s prácou z domu obavy najmä z nedostatočnej komunikácie s kolegami a z pocitu izolácie. Čínskych zamestnancov potom najviac znepokojuje, že im doma bude chýbať vybavenie potrebné k práci.

„Zamestnávatelia musia pochopiť dopady práce z domu na ich zavedené podnikateľské praktiky,“ upozornila Arleen Denqueová zo spoločnosti Strategy Analytics.

Prechod k práci z domu bude mať podľa Strategy Analytics dopad aj na životný štýl zamestnancov, vrátane nákupných zvyklostí, cestovanie a trávenie voľného času. „Obchodné značky musia identifikovať problémy aj príležitosti spojené s týmito podstatnými zmenami pracovného prostredia a životného štýlu,“ uviedla Denqueová.

Viac o téme: Práca z domu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu