Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Matka zdvihla dcérku (5) zo záchodu: Skoro odpadla, pár centimetrov ju delilo od tragédie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRITS - Päťročné dievčatko z juhoafrickej Pretórie bolo vzdialené len niekoľko centimetrov od nebezpečnej kobry, keď sedelo na záchodovej doske. Had sa ukrýval vo verejnom záchode, matka, ktorá bola v čase incidentu s dcérou, o ňom netušila. Spozorovala ho až po tom, ako zodvihla dieťa z toalety.

Smrtiaca kobra, ktorá môže dorásť do dĺžky takmer dva metre, bola skrútená do tvaru písmena U vo vnútornej časti záchodovej misy. Dcérka Julietty Roosovej použila toaletu bez toho, aby o tejto hrozbe vedela. Video zachytáva moment, keď na miesto činu pribehol Juliettin manžel. Hada sa pokúšal vytiahnuť von pomocou tyče na záclonu, ktorú narýchlo našiel. Kobra najprv skĺzla do vody v záchode, následne sa stratila v potrubí. 

VIDEO Matka zdvihla dcérku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/Viral Press)

"Bolo to také desivé, nedeje sa to ani vo filmoch," uviedla vystrašená matka. Hada si všimla až po tom, ako dcéra skončila s vykonávaním potreby. Najprv zbadala jeho hlavu vykúkajúcu zo záchodovej misy. Oblial ju studený pot, ale nechcela, aby dcéra začala panikáriť, tak jej povedala, aby sa neotáčala. Rodina sa nachádzala v kempe v blízkosti mesta Brits v severozápadnej provincii. Na hada narazili vo verejnom záchode. "Myslel som si, že keď už, tak budeme čeliť nejakému pavúkovi. Ani by mi nenapadlo, že by to mohol byť had. Prešli mi zimomriavky po chrbte," vyhlásil otec dievčatka Johan pre spravodajský kanál News24. 

VIDEO Matka zdvihla dcérku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/Viral Press)

"Pľuvajúce" kobry sú prudko jedovaté, ich jed je cytotoxický, preto spôsobuje masívny opuch a stratu tkaniva. Ide o najčastejšie sa vyskytujúci jedovatý druh plaza na východe Južnej Afriky. Vedenie kempu bolo o kobre informované, nie je ale známe, či ju aj bezpečne odstránili z toalety.

Viac o téme: ZáchodHadKobra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu