Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Strašidelná smrť mamičky (†40): FOTO Chcela zavrieť garážové dvere, mechanizmus ju rozdrvil

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: profimedia.sk, topky)

LONDÝN - Mamička Heidi Chalkleyová zomrela po tom, ako ju rozdrvili automatické garážové dvere. Za všetkým stála jej nerozvážnosť. Tesne pred tragédiou sa priateľky spýtala, či sa niekedy zavesila na bránu. Zostala zacvaknutá v mechanizme.

Strašná smrť priamo na VIDEU: Sandra (†44) si chcela urobiť sexi selfie, pád z 27. poschodia

K incidentu došlo v roku 2016 v podzemnom parkovisku v Ruth Bagnall Court v Cambridgi. Heidi bola na parkovisku spoločne so svojou priateľkou Susan Gilmorovou. Tá Haidin kaskadérsky kúsok nemo sledovala, až do momentu, kým 40-ročnej mamičke nezačala tiecť krv z úst. Muž, ktorý bol v tom čase nablízku, v zúfalej snahe potiahol Heidi za nohy, aby ju z mechanizmu vytiahol.

Strašidelná smrť mamičky (†40):
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Privolaní zdravotníci mu oznámili, že v tom čase bolo na záchranu už neskoro. Pitva dokázala, že Chalkleyová utrpela fraktúry sánky, rebier, chrbtice a oboch rúk. Gilmorová pri výsluchu uviedla, že v ten deň sa mali stretnúť. Išli spolu na Gilmorovej aute. Keď vychádzali z podzemnej garáže, chcela Heidi nefunkčné dvere zatvoriť a dala ruky tam, kam nemala.

„Heidi začala panikáriť, keď sa jej v mechanizme zasekli ruky. Všetko sa udialo tak rýchlo, v priebehu sekundy,“ hovorí Gilmorová. Susan sa svoju kamarátku snažila udržať pri vedomí. Okamžite zavolala prvú pomoc zo svojho domu. Následne sa vrátila späť do garáže, kde boli spolu s Heidi ďalší traja ľudia. Susan vo výpovedi uviedla, že Heidi mala vykrútenú hlavu a z úst jej tiekla krv.

Strašidelná smrť mamičky (†40):
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Heidi v tom čase už nedýchala. James Spitale okamžite pribehol na pomoc, keď zo svojej záhrady započul zúfalé výkriky. „Keď som sa tam dostal, videl som, že ženina hlava je zakliesnená v mechanizme,“ dodal vo výpovedi Spitale. Práve on sa ju pokúsil vytiahnuť z mechanizmu za nohy, bolo však už neskoro.

Susan si dodnes pamätá, ako k nej prišiel hasič a oznámil jej, že jej kamarátka je mŕtva. Príčinou smrti boli viaceré vážne zranenia. Graeme Warden, inšpektor pre Zdravotnú a bezpečnostnú exekutívu na súde prehlásil, že brána do podzemného parkoviska už v minulosti prešla niekoľkými rekonštrukciami. Bránu väčšinou poškodili aj lupiči či vandali.

Strašidelná smrť mamičky (†40):
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Paul Arnold, kolega Wardena, vykonal s garážovými dverami pokus. Tvrdí, že keby boli nainštalované precíznejšie, Chalkleyová by neutrpela fatálne zranenia. „Ak by to bolo nainštalované správne, jeden z laserových detektorov by zabránil, aby sa brána rolovala smerom nahor,“ hovorí Arnold.

Rodina za Heidi stále veľmi smúti a len ťažko sa vyrovnáva s náhlou smrťou mladej mamičky. Priatelia a rodina Chalkleyovú opísali ako „krásnu, inteligentnú, úspešnú a dokonalú mladú ženu“. Vyšetrovanie má trvať ešte pár dni a kompetentní na ňom intenzívne pracujú.

Viac o téme: GarážBrána
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu