Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Žena (30) rapídne priberala a netušila prečo: Hrôzostrašný nález lekárov

Toto mala v bruchu Zobraziť galériu (2)
Toto mala v bruchu (Zdroj: Twitter/Rosanna Smith )

MONTGOMERY - Američanka Kayla zo štátu Alabama sa veľmi trápila kvôli neustále narastúcej hmotnosti. Ľudia sa jej často pýtali, hoci nebola tehotná. Až keď sa k rastúcemu bruchu neskôr priradili ďalšie problémy, konečne vyhľadala lekársku pomoc. Nález, ktorý v nej lekári objavili, bol vskutku šokujúci.

Po celé mesiace sa Kayla Rayhnová prizerala, ako priberá. Najviac jej vadilo, keď sa jej mnohí pýtali, kedy bude mať bábätko. Až keď začala trpieť dýchavičnosťou a bolestivými kŕčmi v oblasti brušnej dutiny, vzala ju mama na pohotovosť. Lekári jej našli v bruchu obrovskú cystu, ktorá sa tvorila na vaječníku. Siahala od hrudníka až po panvu.

Američanka bola okamžite hospitalizovaná v nemocnici v meste Montgomery, kde ju na druhý deň operovali. Z brušnej dutiny jej odstránili benígny cystický nádor, tzv. mucinózny cystadenóm vážiaci neuveriteľných 22,7 kg. "Cysty na vaječníku sú neškodné. Vznikajú a postupne zanikajú," vysvetľuje gynekológ Gregory Jones. K týmto situáciam dochádza vtedy, keď sa jedna z nich nerozpustí a postupne naberá na veľkosti.

FOTO Žena (30) rapídne
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/Rosanna Smith )

Rayhnová musela zostať pod lekárskym dozorom dlhšie ako ostatné pacientky, ktorým odstránili cysty z vaječníkov. Obrovský nález totiž stlačil vnútorné orgány a lekári potrebovali mať istotu, že nabehnú na svoju normálnu funkciu a žiaden z nich nie je poškodený. "Po odstránení veľkých cýst ženy často trpia zmenami krvného tlaku a prihlásia sa im problémy s obličkami. Ale táto pacientka sa po operácii zotavila veľmi dobre," uviedol chirurg. Podľa jeho odhadov mohol nádor rásť v Kaylinom tele približne jeden rok. "Počúvajte svoje telo. Nič nepodceňujte. Ak by som čakala dlhšie, mohlo všetko dopadnúť inak," odkazuje všetkým. 

Viac o téme: NádorCysta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu