Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Lilian (†46) chcela pekný zadok: Po zákroku prišla smrť, celebritný lekár urobil otrasnú vec

Dr. Denis Cesar Barros Furtado Zobraziť galériu (4)
Dr. Denis Cesar Barros Furtado (Zdroj: SITA/AP/Leo Correa)

RIO DE JANEIRO - V Riu de Janeiro bol vo štvrtok zatknutý plastický chirurg Denis Furtado, ktorý bol štyri dni na úteku po úmrtí jednej zo svojich pacientiek. Oznámila to dnes brazílska polícia, ktorá vraj dostala anonymný tip. Furtada, špecialistu na plastické operácie zadných partií tela, server BBC označuje za brazílsku celebritu. Podľa rovnakého zdroja ho čaká obvinenie z vraždy.

FOTO Žena (30) rapídne priberala a netušila prečo: Hrôzostrašný nález lekárov

Polícia zistila, že Furtado vo svojom dome v Riu de Janeiro vykonal operáciu štyridsaťšesťročej Lilian Calixtovej. Už pri zákroku sa ale žena necítila dobre a po prevoze do nemocnice zomrela. Podľa brazílskych médií bola hospitalizovaná s abnormálne vysokým srdcovým tepom.

Dr. Denis Cesar Barros
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Leo Correa)

Furtado ju do nemocnice dopravil, potom ale zmizol. Jeho právnik v stredu povedal, že je doktor nevinný a že spanikáril, a preto sa sám nevydal polícii. Po svojom zatknutí Furtado smrť Calixtovej označil za nehodu. Vykonal vraj už 9000 podobných zákrokov, ktoré sú v Brazílii legálne. Furtado sa objavoval v brazílskej televízii a na Instagrame má 650-tisíc fanúšikov.

Lilian (†46) chcela pekný
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP/Leo Correa)

Calixtová prišla do Ria z centrálnej Brazílie v sobotu večer a zákroku sa podrobila v lekárovom dome v luxusnej štvrti Barra de Tijuca. Polícia zadržala aj lekárovu priateľku kvôli podozreniu, že sa na operácii podieľala.

Lilian (†46) chcela pekný
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP/Leo Correa)

Predseda brazílskej spoločnosti plastických chirurgov Níveo Steffen povedal, že sa v odbore začínajú množiť prípady amaterizmu. "Plastickú chirurgiu nemôžete vykonávať v byte. Mnoho ľudí pacientom predáva sen neetickým spôsobom, ľudia sa často nechajú zlákať nízkou cenou a neberú ohľad na to, či sú podmienky správne," povedal Steffen.

Viac o téme: ChirurgBrazíliaRio de JaneiroDenis Firtado
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu