Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ukrajina a Turecko rokovali o rozvoji vojensko-technickej spolupráce

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba
Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba (Zdroj: SITA/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

KYJEV - Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba telefonoval so svojim tureckým náprotivkom Mevlütom Čavušoglom, s ktorým diskutoval okrem iného aj o rozvoji vojensko-technickej spolupráce. Informovala o tom v nedeľu agentúra RIA Novosti.

"Absolvoval som obsažný telefonát s mojim tureckým kolegom a priateľom Mevlütom Čavušoglom o kríze, ktorú vytvorilo Rusko, o hrozbách v Čiernom a Azovskom mori a tiež o rozvoji vzájomnej vojensko-technickej spolupráce," napísal Kuleba v sobotu večer na sociálnej sieti Twitter.

Rusko spustilo v sobotu rozsiahle námorné cvičenia v Čiernom mori. Ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí však pred niekoľkými dňami vyjadrilo nesúhlas s týmito námornými manévrami, pretože podľa rezortu cvičenia v danej oblasti vážne narušia námorné trasy, píše agentúra TASS.

Kuleba okrem toho na Twitteri informoval, že telefonoval aj s rakúskym ministrom zahraničných vecí Alexandrom Schallenbergom, s ktorým hovoril o bezpečnostnej situácii, o snahách EÚ o odradenie ruskej agresie a dohodol sa, na úzkej koordinácii.

Viac o téme: SpoluprácaVojskoTureckoUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu