Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS začína byť už vážnou hrozbou aj pre zvieratá: V zoologickej záhrade uhynuli až tri cicavce!

Koronavírus už postihuje aj divoké šelmy! Zobraziť galériu (2)
Koronavírus už postihuje aj divoké šelmy! (Zdroj: TASR/AP Photo/Chicago Zoological Society, Jim Schulz, Gettyimages.com)

WASHINGTON - V zoologickej záhrade v štáte Nebraska zahynuli tri leopardy snežné, ktoré sa nakazili koronavírusom. Koronavírusom sa v tom istom zariadení nakazili aj dva tigre sumatrianské, ktorí sa ale z ochorenia uzdravili, uviedla dnes agentúra AP. Ohniská koronavírusu medzi zvieratami zaznamenali v USA aj ďalšie zoologické záhrady.

archívne video

Ktoré konšpiračné teórie o koronavíruse považujú vedci zo SAV za najbizarnejšie? (Zdroj: FB/SAV)

Podľa zoologickej záhrady leopardy snežné zahynuli na komplikácie spojené s ochorením Covid-19. Zariadenie ostane pre verejnosť otvorené a posilní opatrenia, ktoré majú zamedziť prenos koronavírusu z človeka na zvieratá, oznámilo vedenie.

U hyen to bolo vôbec prvýkrát

Na začiatku októbra zoologická záhrada v Denvere uviedla, že sa nákaza koronavírusom potvrdila u 11 levov, dvoch tigrov a dvoch hyen. V prípade hyen to bolo vôbec prvý raz, kedy sa u tohto druhu objavila nákaza koronavírusom.

KORONAVÍRUS začína byť už
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Catherine Stolz/Rosamond Gifford Zoo via AP)

Podľa amerického ministerstva poľnohospodárstva sa infekcia koronavírusom potvrdila u niekoľkých zvieracích druhov, väčšinou u tých, ktoré boli v tesnom kontakte s človekom chorým na Covid-19. Vedci šírenie koronavírusu medzi zvieratami skúmajú, ale podľa dostupných informácií je riziko prenosu vírusu zo zvierat na ľudí nízke, uvádza AP. Odporúča sa, aby ľudia infikovaní koronavírusom neboli v úzkom kontakte so zvieratami, a chránili ich tak pred nákazou.

Viac o téme: ZooLeopardUSAKoronavírusNebraska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu