Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Strašidelné ZÁBERY: Tragédia v Rusku! Po výbuchu plynu sa zrútila časť bytovky, hlásia mŕtvych

Výbuch plynu v meste Noginsk
Výbuch plynu v meste Noginsk (Zdroj: YouTube.com/ Енот Брю)

NOGINSK - Po výbuchu plynu sa zrútila v stredu časť bytového domu v meste Noginsk v Moskovskej oblasti Ruskej federácie. Podľa zdrojov agentúry TASS môžu byť v sutinách ľudia. Zatiaľ sa vie o dvoch mŕtvych.

VIDEÁ ako z apokalypsy: Výbuch na čerpacej stanici v Rusku! Obyvatelia sa báli, že sa začala vojna

"Došlo k výbuchu plynu, ktorý spôsobil čiastočný kolaps bytov na druhom a treťom poschodí budovy," uviedol zdroj z prostredia záchranárov. Iné zdroje pre TASS uviedli, že v dôsledku výbuchu sa čiastočne zrútili štyri poschodia.

Ďalší zdroj uviedol, že záchranári začali pátrať po ľuďoch pod troskami. "Informácie o obetiach sa overujú, pod troskami sa môžu nachádzať ľudia," uviedol zdroj. Podľa hovorcu ruského ministerstva pre mimoriadne situácie bolo pri výbuchu poškodených päť bytov. 

Zahynuli dvaja ľudia

Dvaja ľudia zahynuli po stredajšom výbuchu plynu v deväťpodlažnom bytovom dome v meste Noginsk v Moskovskej oblasti Ruskej federácie. Podľa záchranných služieb utrpelo zranenia deväť ľudí. Tamojšia pobočka ministerstva zdravotníctva hlásila osem zranených. Všetkých zranených hospitalizovali, sú v stredne ťažkom stave. Sú medzi nimi aj deti vo veku päť a 11 rokov. Záchranári z bytovky evakuovali viac ako 170 ľudí.

Podľa agentúry RIA Novosti sa zrútilo druhé a tretie podlažie a čiastočne aj štvrté. TASS uvádza, že výbuch poškodil 30 bytov, osem z nich je úplne zničených. Poškodil aj podlahy medzi štvrtým a piatym podlažím. Tlaková vlna vyrazila okná na susedných domoch. Úlomky poškodili autá zaparkované pod domom. Vyšetrovatelia začali trestné stíhanie za poskytnutie služieb, ktoré nespĺňajú bezpečnostné požiadavky.

Viac o téme: PlynVýbuchBytovkaRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu