Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEÁ ako z apokalypsy: Výbuch na čerpacej stanici v Rusku! Obyvatelia sa báli, že sa začala vojna

Výbuch bol naozaj obrovský.
Výbuch bol naozaj obrovský. (Zdroj: YouTube/ РБК)

NOVOSIBIRSK - V pondelok podvečer došlo na jednej z čerpacích staníc v Novosibirskej oblasti k sérii výbuchov, ktoré vystrašili okolitých obyvateľov. Vyžiadali si 33 zranených aj materiálne škody na budovách. Podľa regionálneho gubernátora Andreja Travnikova boli explózie spôsobené nedodržaním bezpečnostných opatrení.

Raketomety aj samopaly: Kde sú? Po výbuchoch vo Vrběticiach chýbajú tisíce nebezpečných zbraní!

Ministerstvo pre mimoriadne situácie informovalo, že o tri hodiny po prvom výbuchu sa podarilo hasičom dostať požiar pod kontrolu, no zábery z miesta incidentu ukazovali, že sa do okolia stále šíril hustý tmavý dym. Plocha požiaru zaberala viac ako 1000 metrov štvorcových. Museli kvôli nemu uzatvoriť aj neďalekú rušnú cestu. Definitívne sa oheň podarilo uhasiť v utorok o druhej hodine ráno. 

Svedkyňa pre ngs.ru uviedla, že na oblohe zrazu zbadali obrovský ohnivý hríb a boli veľmi vystrašení. "Úprimne povedané, najskôr sme si mysleli, že je to vojna," povedala s tým, že vyšli na balkón a cítili horúci vzduch. Explózie boli ohlušujúce. "Nie každý deň vidíte niečo také," dodala.

Podľa agentúry TASS si nešťastie vyžiadalo 33 zranených, z toho v 17 prípadoch došlo k hospitalizácii. Medzi zranenými sú najmenej štyria zamestnanci stanice a dvaja hasiči. Taktiež v nemocnici skončili dve deti. Sedem ľudí je na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Zástupca prokurátora v Novosibirskom regióne Pavel Smagarinsky uviedol, že úrady vykonávajú „rozsiahlu kontrolu všetkých plynových čerpacích staníc v celom regióne za účasti zamestnancov Rostekhnadzora“. Vyšetrovací výbor začal trestné stíhanie.

Príčinou incidentu nedbalosť

Ministerstvo pre mimoriadne situácie informovalo, že dôvodom bolo neuzemnenie plynového nosiča pri vypúšťaní plynu z cisterny do stacionárneho kontajnera. Došlo k odtlakovaniu, následnému výbuchu a požiaru.

Server rbc.ru citoval Andreja Travnikova, gubernátora Novosibirskej oblasti, podľa ktorého "hlavným dôvodom mimoriadnej udalosti je nedodržiavanie bezpečnostných opatrení a nedostatok kontroly zo strany prevádzkovateľov". Dodal, že niektorí podnikatelia berú kontrolné prázdniny zavedené kvôli pandémii koronavírusu ako obdobie nedbalosti a ukazujú svoj nezodpovedný prístup nielen k podnikaniu, ale aj zamestnancom a ľuďom v okolí.

Travnikov ďalej nariadil vedeniu mesta, aby starostlivo analyzovalo umiestnenie čerpacích staníc do obytných oblastí a do ich bezprostrednej blízkosti. Podľa neho mali tentokrát obyvatelia šťastie, že stovky metrov odletujúce horiace časti cisterny nezasiahli obytné domy.

Viac o téme: PlynVýbuchČerpacia stanicaRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu