Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

USA bojujú s inváziou cikád: VIDEO Jedna napadla aj prezidenta Bidena! Aha, ako zareagoval

Na krku prezidenta USA Bidena pristála cikáda. Zobraziť galériu (3)
Na krku prezidenta USA Bidena pristála cikáda. (Zdroj: SITA/ AP Photo/Alex Brandon)

WASHINGTON - Ani americký prezident nedokázal uniknúť invázii cikád, ktorá v súčasnosti vyvoláva na východe USA rozruch. Hmyz v stredu pristál aj na krku Joea Bidena v hlavnom meste Washington pred vstupom do lietadla Air Force One na vojenskej základni Andrews, ktorým odcestoval do Európy. „Dávajte pozor na cikády,“ povedal Biden. „Práve som jednu dostal - práve na mne pristála.“

Americké médiá informovali, že sprevádzajúci novinári museli prestúpiť z lietadla, pretože cikády uviazli v motoroch. Nové lietadlo potom vzlietlo so šesť a pol hodinovým meškaním.

Aký je skutočný pôvod KORONAVÍRUSU? Tajná správa USA odhalila šokujúce závery!

Zriedkavé prírodné divadlo na východe USA

Washington a ďalšie časti krajiny na východe USA sú v súčasnosti dejiskom vzácneho prírodného predstavenia: sú tam miliardy cikád, ktoré sa objavujú iba každých 17 rokov. Sú známe svojou hlučnosťou, ktorá môže dosiahnuť až 90 decibelov a viac - porovnateľnú s úrovňou benzínovej kosačky na trávu. Samčeky sa snažia s ohlušujúcim cvrlikaním prehovoriť možnú partnerku na reprodukciu. Washington Post uviedol, že hustota cikád bola v oblasti hlavného mesta taká vysoká, že sa hmyz objavil na meteorologickom radare.

Americký prezident Joe Biden
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Patrick Semansky)

USA bojujú s inváziou
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Cikády sa zahrabávajú do zeme ako nymfy, potom znovu vychádzajú až po 17 rokoch. Potom sa rozletia a zvyčajne pristanú na stromoch, aby sa párili. Hmyz, ktorý sa teraz objavil, bol počatý na jar 2004.

Viac o téme: Joe BidenAir Force OneCikády
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu